Újabb drogdílert fogtak el

Új pszichoaktív anyagot terítő 54 éves férfit fogtak el a rendőrök hétfőn Gyöngyösorosziban. A településen éppen november végén vonultak utcára a helyiek az egyre súlyosabb droghelyzet ellen tiltakozva.

x Hirdetés

A police.hu közleménye szerint a Gyöngyösi Rendőrkapitányság nyomozói 2023. december 4-én délelőtt tartottak házkutatást egy gyöngyösoroszi lakosnál, mert úgy értesültek, hogy az elmúlt hónapokban dizájnerdrogokat, azaz bizonytalan összetételű, új pszichoaktív anyagot értékesít a településen.

A helyszínen lefoglalt mérleg és kábítószergyanús tabletták (Fotó: police.hu)

Az 54 éves férfi lakásában kábítószergyanús tablettákat, kiporciózott fehér port, illetve mérleget találtak, továbbá pénzt is lefoglaltak. A kábítószer-kereskedésen kapott férfit a nyomozók őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki, a rendőrök kezdeményezték a férfi letartóztatását, aki ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett gyanúja miatt indult eljárás.

A kábítószer ellen egyébként épp november végén vonultak utcára a helyiek Gyöngyösorosziban, a tiltakozásról bővebben itt írtunk korábban. A százfős tüntetésen a Stop Herbál mozgalmat életre hívó momentumos parlamenti képviselő, Lőcsei Lajos a vidék rákfenéjeként írta le a dizájnerdrogok problémáját, mint mondta, rengetegen keresik meg azzal, hogy egyre rosszabb a helyzet a településeiken, minden napra jut egy csalás, lopás, családok mennek tönkre a kábítószer miatt.

x Hirdetés

Továbbra is égető a munkaerőhiány a Mátrában

Kevesebben halunk, születünk, házasodunk Gyöngyösön is