Pusztító vihar csapott le

Hatalmas vihar csapott le Gyöngyöshalász térségére, amely jelentős károkat okozott. Számos bejelentés érkezett a 112-es segélyhívószámra. A kárelhárításban részt vett az a MVM ÉMÁSZ Áramhálózati Kft, a Magyar Telekom Nyrt, a Heves Megyei Vízmű Zrt, Gyöngyöshalász polgári védelmi szervezete, a Gyöngyösi Rendőrkapitányság, illetve a gyöngyösi hivatásos és a gyöngyöshalászi önkéntes tűzoltók. Természetesen mindez csak egy gyakorlat keretében történt meg, amelyet tegnap tartottak a településen.

x Hirdetés

A feltételezés szerint a megyei műveletirányítás az önkénteseket is riasztotta, akik azt a feladatot kapták, hogy a hivatásos egységek munkáját segítve a településen veszélyesen megdőlt fákat távolítsák el, a közutakat tegyék járhatóvá a lehullott ágaktól, mindezt úgy, hogy a magasfeszültségű hálózatban ne keletkezzen kár. A bejelentések alapján az erős szél miatt a legtöbb veszélyes fa és a leszakadt ág a Vörösmarty, a Dózsa György és a Széchenyi utcákban, illetve a Fő úton voltak.

A tűzoltók elsősorban a veszélyesen megdőlt fákat távolították el (Fotó: Gyöngyösi Médiaközpont)

A rendőrség szakemberei a forgalmat irányították. Az áramszolgáltató munkatársai egy károsodott trafóállomás által okozott áramkimaradás miatt intézkedtek az ideiglenes szolgálatellátásról, a vízmű szakemberei pedig biztosították a szennyvízkezelés folyamatosságát. A hivatásos és önkormányzati tűzoltók pedig a gyalogosokra és járműforgalomra veszélyes fákat távolították el az utak és járdák mentén. A tűzoltó egységek emelőkosaras járművel a felső ágaktól kezdve, motoros láncfűrészeket használva először a fák gallyait távolították el, majd a fákat szakszerűen kidöntötték.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az értékteremtő gyakorlatnak köszönhetően a szervezetek ismét gyakorolták a hatékony együttműködést, továbbá a településen átvezető közút is biztonságosabbá vált, hiszen a száraz fák már nem jelentenek veszélyt a járművekre, az elektromos hálózatra és közelében lévő ingatlanokra.

x Hirdetés

Jéghideg víz folyik a kórház zuhanyzóiból

Biztonságos közlekedés: pályázati forrás szükséges