11 érem a gyöngyösi úszók nyakában

Az eredményekkel az éremtáblázat élén is bebiztosították a magyar válogatott első helyét.

x Hirdetés

A Mátrai Erőmű Búvárklub versenyzői a Gödöllőn rendezett uszonyosúszó Európa-bajnokságon összesen 11 érmet szereztek. A verseny július 19-e és 22-e között zajlott, öt gyöngyösi úszó harcolt az első helyekért.


Az első napon Pernyész Dorottya megnyerte a 100 méteres uszonyos gyorsúszás döntőjét, ezzel első felnőtt Európa-bajnoki győzelmét ünnepelhette. A 400 méteres férfi felszíni úszás fináléjában Kiss Nándor volt a leggyorsabb, mögötte azonban a szintén gyöngyösi Mozsár Alex érintette meg a medence szélét.

A második nap újabb sikereket hozott, Pernyész Dorottya a 200 méteres uszonyos gyors döntőjében győzött, Kiss Nándor pedig a 200-as felszíni finálét nyerte meg. A harmadik aranyat Mozsár Alex nyerte, aki az 1500 felszíni kategóriában volt a leggyorsabb.

A kontinensviadal harmadik napján háromszor is megszólalt a magyar himnusz a Mátrai Erőmű Búvárklub versenyzőiért. Pernyész Dorottya megnyerte a 400 uszonyos gyorsúszás döntőjét, Mozsár Alex a 400 méteres búvárúszásban volt a leggyorsabb, majd a 4X200-as felszíni férfi váltóban is remekelt: Lengyeltóti Bencével, Kiss Nándorra és Bukor Ádámmal együtt álltak a dobogó tetejére.


A zárónapon a 800 méteres felszíni úszásban Kiss Nándor első, míg Mozsár Alex másodikként csapott a célba.


Magyarország 10 arany, 5 ezüst és 4 bronzérmével az élen zárt a 18 nemzet több mint 200 versenyzőjével rendezett kontinenstornán.

A Mátrai Erőmű Búvárklub junior versenyzői közül bár Varnyu Anna és Fügedi Réka érmet nem szereztek, de szép eredményekkel járultak hozzá a magyar válogatott sikeréhez.

Forrás: Mátrai Erőmű Búvárklub Facebook oldala

x Hirdetés

Kályhacsővel üzen a rendőrség a Mátrába készülő motorosoknak

Szívszorító látványt nyújt a megtépázott fasor