Több hevesi településen is pusztított a vihar

A hétfő délutáni vihar miatt közel 400 tűzoltói beavatkozásra volt szükség. A tűzoltókat Heves, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyébe riasztották a legtöbbször. Zömében az erős szélben kidőlt fákhoz, letört ágakhoz. A károk felszámolásán még most is dolgoznak a katasztrófavédelem hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóegységei.

x Hirdetés

A MetNet facebook oldalára több felhasználó is feltöltötte, hogy milyen erejű vihar tombolt az egyes településeken július 16-án. Kisnánán és Verpeléten például hatalmas jégdarabok zúdultak az égből.

Verpeléten még egy trambulint is utcára sodort a szél és lakóház tetőszerkezetét rongálta meg egy kidőlt fa.

Egerben, Hatvanban, Adácson, Tarnaszentmárián, Parádon, Egerszalókon, Erdőtelken, Recsken, Szilvásváradon, Füzesabonyban és Felsőtárkányban az erős szél fákat döntött ki, ágakat tépett le, melyek kerítésre, villanyvezetékre szakadtak. Számos eseteben a fák háztetőkre, valamint járdákra és közutakra dőltek, veszélyeztetve a gyalogosokat és a gépjárműves közlekedést.

Miskolcon egy gimnázium tetejét bontotta meg a szél, Poroszlón a református templom teteje sérült meg. Mátraterenyén a szél megbontotta egy családi ház tetejét, a lehulló darabok pedig az előtte parkoló autót is megrongálták.

Három családi ház lakhatatlanná vált: Kazáron, Ózdon, és Magosligeten egy-egy családi ház tetejét a vihar annyira megrongálta, hogy az ott élők rokonokhoz mentek, összesen 15 ember kényszerült elhagyni az otthonát.

Mivel sokan csak kedd reggel észlelték a keletkezett károkat, ezért folyamatosan érkeznek a bejelentések a katasztrófavédelemhez. 150 beavatkozás jelenleg is folyamatban van.

Vihar után érdemes körbejárni az otthonunkat és felmérni a keletkezett károkat! Ha sérült a közműhálózat, értesítsük a szolgáltatót, azonban az elszakadt elektromos vezetéket ne közelítsük meg, ilyen esetben azonnal hívjuk a 112-es segélyhívó számot!

x Hirdetés

Várni kell még az új játszóelemekre

Telefonos csalók próbálkoznak