Öt évtized után ráncfelvarrást kapott a sportpálya

Mintegy 20 millió forintból, még a tavalyi költségvetés terhére teljesen megújult a Fecske úti sportpálya, melynek műszaki átadására ma került sor. A több, mint 50 éve ott lévő létesítmény már megérdemelte, hogy megszépüljön- mondta Sári István, a körzet képviselője.

x Hirdetés

A politikus elmondta, hogy a Fecske és Aranysas utcák között lévő pályán helyet kapott két kosárpalánk, kispályás labdarúgókapuk, a területet megtisztították a gyomoktól, illetve bokroktól, a kerítést pedig olyan magasra építették, hogy a labda ne repülhessen ki a játék hevében, elkerülve így az esetleges baleseteket. Sári István hozzátette, még van néhány játszóelem, amely várat magára. Fiatal édesanyák kezdeményezésére a legkisebbeknek síkban elhelyezhető attrakciókat készítenek, mint például ugróiskola, amit nem csak a gyerekek, de a közeli Fecske Úti óvoda ovisai is használni tudnak majd. Ez várhatóan a közeljövőben elkészül, akárcsak a pálya mögötti játszótér homokozója, amely eddig hiányzott a parkból. Ezzel lesz teljes a terület hasznosítása.

A közelmúltban szintén a pálya és játszótér környékén pihenőpadokat helyeztek ki, hogy amíg a gyerekek játszanak, a szülők, nagyszülők komfortosan tudjanak pihenni és beszélgetni- tette hozzá a képviselő.

x Hirdetés

» Somogyi András: „Hangok a fejemben”

Nemzetközi borversenyen bizonyítottak a mátrai borok