Szaporodnak a trükkös sebességmérők

94-re nő azoknak a helyszíneknek a száma, ahol úgynevezett trafiboxokkal vadásznak a gyorshajtókra, miután az év végéig 48 darab új sebességmérőt állítanak hadrendbe.

x Hirdetés

Jelenleg már 46 darab trafibox működik az országban, ezek közül Heves vármegyében egy található ,méghozzá Hatvanban. A trafiboxok különlegessége, hogy az autós nem tudhatja, hogy van-e benne sebességmérő készülék vagy nincs, ugyanis a fixen letelepített dobozokba a mobil trafipaxokat helyezik el. Meggyesfalvi Tamás alezredes, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője a hatvani készülék átadásakor elmondta, hogy a helyszín kiválasztása a helyi adottságok és a baleseti statisztikai adatok figyelembevételével történik, illetve a rendőrség továbbra is nagy hangsúlyt fektet a gyorshajtók kiszűrésére. Az újonnan telepítendő trafiboxok listájában heves vármegyei helyszínként csak Eger szerepel.

Trafiboxok telepítésére Gyöngyösön is van szándék. Hiesz György polgármester a legutóbbi testületi ülésen képviselői kérdésre válaszolva elmondta, folyik az egyeztetés a rendőrség és a hivatal között. Jelenleg a részletek kidolgozása zajlik. Mint kiemelte trafiboxot csak azokra a helyekre fognak telepíteni, amelyekben egyetértés van a hatóság és a város között. Elsősorban főútvonalakra, forgalmasabb útszakaszokra. A cél a megelőzés és természetesen a gyorshajtók szankcionálása.

A 2023 végéig telepítendő trafiboxok teljes listája ITT elérhető.

x Hirdetés
Fellendítik a gyöngyösi sportéletet

Fellendítik a gyöngyösi sportéletet

Épségben hazatértek a Kancsendzönga alaptáborából

Épségben hazatértek a Kancsendzönga alaptáborából