Nyolc millióra tehet javaslatot a lakosság

Ismét napirendre került a képviselő-testület csütörtöki ülésén az idei részvételi költségvetés. A városvezetők elfogadták a részvételi költségvetés szabályozására vonatkozó javaslatot, amely az elmúlt két év tapasztalatai alapján határozza meg a részvételi költségvetés menetét.

x Hirdetés

A gyöngyös.hu ír arról, hogy a program lényege, hogy a város költségvetésének egy meghatározott részéről a lakosság közvetlenül dönthessen. Idén 8 millió forint lesz a részvételi költségvetés kerete, a program ötletgyűjtési, előminősítési, szavazási és megvalósítási szakaszra tagolódik. A folyamatban 16 évnél idősebb, gyöngyösi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezők vehetnek részt, egy személy több javaslatot is tehet. Fontos változás a korábbi évekhez képest, hogy nem csak javaslatot tenni, hanem szavazni is lehet majd offline módon, illetve hogy csak az az ötlet lesz megvalósítható, amely legalább száz voksot gyűjt a szavazatgyűjtési szakaszban. A korábbi évekhez hasonlóan idén is a legtöbb szavazatot gyűjtő javaslatokat valósítják meg a részvételi költségvetés keretösszegének erejéig.

Az elmúlt évek részvételi költségvetéséből megvalósult egyebek mellett egy távolugró pálya, akadálymentesített átkelők, street art. Folyamatban van egy közösségi nyársaló kiépítése a Pesti úton, illetve a Kapcsolódások napi rendezvény is a részvételi költségvetés terhére valósult meg.

x Hirdetés

Kapcsolódások Napja – mindenkit összeköt a víz

Illegális szemetelés és állatkínzás-mit gondolnak a helyi képviselők?

Illegális szemetelés és állatkínzás-mit gondolnak a helyi képviselők?