Egy gyereket is magával vitt a notórius szesztolvaj

Több, mint egy tucat áruházból lopott rendszeresen egy férfi tavaly szeptember óta. Januárban azonban letartóztatták.

x Hirdetés

A 28 éves elkövető volt, hogy egy kiskorút is a bűn útjára vitt- tájékoztatta portálunkat az ügyészség. A vádirat szerint a férfi 2022 szeptemberétől a letartóztatásáig rendszeresen lopott márkás szeszes italokat a boltokból úgy, hogy az üvegeket a ruházatába rejtve vitte ki az eladótérből. Mikor személye már gyanússá vált a biztonsági őrök számára, egy fiatal fiút vett rá arra, hogy dugja el ő a lopott whiskyt. A bolti szarkának felnőttkorú társai is voltak, akik alkalmanként a fotocellás ajtókat nyitogatták neki, hogy gyorsabban kijuthasson az épületekből.

A férfi a letartóztatásáig két áruházláncnak összesen közel 150.000 Ft kárt okozott. A járási ügyészség folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével, illetve vétségével, továbbá kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja a notórius tolvajt, akivel szemben hasonló cselekmények elkövetése miatt egy másik eljárás is folyik már a járásbíróságon.

Az ügyészség a most benyújtott vádiratában végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására, a közügyek gyakorlásától és a gyermekekkel kapcsolatos foglalkozásoktól történő eltiltásra, valamint kártérítésre és vagyonelkobzásra tett indítványt.

Borítókép: HelloVidék (illusztráció)

x Hirdetés

Mi lett volna, ha…

Hírességek fala a Művelődési Központban

Hírességek fala a Művelődési Központban