Szűrőnapok a Bugát Pál Kórházban

Onkológiai szűrésre várják április 24-én és 27-én a gyöngyösi és környező települések oktatási intézményeiben, szociális területen dolgozó nőket, a Bugát Pál Kórház szakrendelőjében. -tájékoztatott az egészségügyi intézmény. Ebben az évben az alapításának 185. évfordulóját ünneplő kórház így is szeretné ráirányítani a figyelmet a szűrés fontosságára.

x Hirdetés

Mint írják, figyelembe vették az oktatási intézetekben és a szociális intézményekben dolgozók munkaidejét, ezért az általános rendelési időn túl a kórház plusz lehetőséget biztosít ezeken a napokon, és délután 17 óráig várják az egészségükre figyelő nőket.  A vizsgálat helye a kórház onkológiai szakrendelése, ahová előjegyzés, illetve beutaló nélkül érkezhetnek a páciensek. A szűrővizsgálaton fizikális emlővizsgálat, nőgyógyászati cytológiai mintavétel és fizikális vizsgálat, a vizsgálat alapján az esetleges további,  kiegészítő ellátáshoz szükséges beutalók kiadása történik. Nem tartozik a nőgyógyászati szűréshez, de a vizsgálatot végző onkológus az esetleges bőrdaganatok szempontjából is átvizsgálja a bőrfelszínt.

Folytatódik a minden hónap utolsó szerdás  általános szűrőnap is (április 26.) a szakrendelőben, ahol vérnyomás-, vércukor, testzsírtömeg-index mérések, és életmód tanácsadás zajlik.

Borítókép: Freepik

x Hirdetés

Megmozdul a város – zene, mozgás, szűrőkamion vár mindenkit

Lassan végleges a keret

Lassan végleges a keret