Egy vállalkozó lőhette ki a farkast – azt hitte kóbor kutya

Házkutatást tartottak és természetkárosításra utaló bizonyítékokat is találtak a rendőrük annál a vállalkozónál, aki feltételezhetően kilőtte a svájci farkast. Mint arról korábban mi is hírt adtunk kilőtték a Svájcból érkezett,jeladóval ellátott farkast, amely hónapok óta járta Magyarország erdeit, többek között a Mátrát is.

x Hirdetés

Az eset nagy port kavart, a vadásztársadalom és a civil közvélemény is felháborodott. Csütörtökön az ORFK közölte: természetkárosítás bűntett miatt a KR Nemzeti Nyomozó Iroda folytat büntetőeljárást, ám a részletekről az eljárás jelenlegi szakaszában nem áll módjukban tájékoztatást adni. A Boon.hu úgy értesült, hogy a jeladó jelzései alapján az állat egy időben száz kilométer fölötti sebességgel „haladt” egy autóúton,vagyis valaki járművel szállíthatta a farkast vagy annak jeladós nyakörvét. Más forrásai a helyi hírportálnak azt mondták, a természetvédelmi szakemberek éppen a jeladó adatai alapján kezdték keresni az állatot, és végül Hidasnémeti közelében a Hernádban találták meg a farkas tetemét.

Fotó: Wolf Switzerland Group 

A hvg.hu úgy értesült, hogy a farkasnak először a jeladója került elő, amelyet a Hernádban találtak meg, az Acnews.hu pedig egy név nélkül nyilatkozó környékbeli vadászt idézett, aki „úgy hallotta”, hogy egy amatőr vadász lehetett a tettes, aki azt hihette, kóbor kutyára lő, majd amikor rájött, hogy mit tett, levehette a kilőtt farkasról a jeladóját. Később úgy bukott le, hogy tettével eldicsekedett a társai előtt. Úgy tudni egy Nyíregyházán élő, de Borsodban is ingatlannal rendelkező vállalkozó lehetett az elkövető.

Borítókép: The Debrecen Sun

x Hirdetés
'Ilyen ez a Tirpák Madonna' -Ráskó Eszterrel beszélgettünk.

‘Ilyen ez a Tirpák Madonna’ -Ráskó Eszterrel beszélgettünk.

Le akarta fizetni a biztonsági őrt a tolvaj házaspár