Le akarta fizetni a biztonsági őrt a tolvaj házaspár

Megvesztegették a biztonsági őrt, majd menekülés közben áthajtottak a lábán. Eljárás indult az ellen a házaspár ellen, akik még tavaly tavasszal a Visonta külterületén lévő “kábelkertből” akartak lopni.

x Hirdetés

A házaspár a drótkerítést kivágva jutott be a területre, ám ezt észlelte a terület biztonsági őre, így igazoltatta őket. Ekkor akarta őt a férj megvesztegetni, 20 ezer forintot ajánlott fel neki, hogy ne jelentse a felettesének és a hatóságnak. A Heves Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a vádlottak ezután a gépjárműhöz mentek, és el akartak hajtani a helyszínről. Az őr a távozó vádlottak elé állt, a férj azonban azért, hogy ki tudják vonni magukat a lopási kísérlet miatti felelősségre vonás alól, nagy gázzal elindult az őr felé, akinek el kellett ugrania a személygépkocsi elől. Ennek ellenére a kocsival áthajtottak a lábán, de az acélbetétes bakancsnak köszönhetően nem sérült meg.

Fotó: Heves Vármegyei Ügyészség

A Heves Vármegyei Főügyészség a férfit – aki visszaesőnek minősül – hatósági eljárásban vesztegetés bűntettével, súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, valamint lopás vétségének a kísérletével, míg feleségét ez utóbbi bűncselekménnyel vádolja. A férfivel szemben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás, még feleségével szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt az ügyészség.

Borítókép: Freepik

x Hirdetés

Egy vállalkozó lőhette ki a farkast – azt hitte kóbor kutya

Forgalomkorlátozás lesz hétvégén a Dobó úton

Forgalomkorlátozás lesz hétvégén a Dobó úton