Kilőtték a Mátrát is megjárt svájci farkast

Több hete követték figyelemmel a svájcból indult farkast, ami Heves vármegyét is megjárta, ám most úgy tűnik egy vadász kilőtte a rekorder fenevadat.

x Hirdetés

A Boon.hu információi szerint egy vadász Hidasnémeti környékén kilőtte a Svájcból érkező farkast, amely légvonalban több mint 700 kilométert tett meg egy év alatt. A vadállat február közepén már Budapest közepén járt. Márciusban pedig a Bárna-patak völgyében már a helyi farkascsalád ismert csapáját követve jutott el hozzánk Heves vármegyébe. A Boon.hu úgy tudja, hogy a kilőtt farkas miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda is vizsgálódik, természetkárosítás miatt indult büntetőeljárás.

Arról már a Telex ír, hogy a farkas valószínűsíthetően 2021-ben született, és tavaly tavasszal indulhatott útnak. Az M237-es által megtett táv még nem rekord, de már most az egyik leghosszabb út, amit egy farkas valaha megtett a Wolf Switzerland Group nevű egyesület szerint.

A farkasok Európában védett állatnak számítanak, a tagállamok kormányai azonban különleges körülmények között engedélyezik a kilövésüket. Így tettek a GW950m néven megismert farkassal is, aki Ursula von der Leyen pónilóvával is végzett szeptemberben.

Borítókép: Wolf Switzerland Group

x Hirdetés

Zöldül és fejlődik a 8-as körzet

Korszerű kezelések, nem csak sportolóknak

Korszerű kezelések, nem csak sportolóknak