Elképesztő milyen sokan vezetnek részegen

Több, mint két tucat részeg sofőr akadt fenn a rendőrök hálóján a húsvéti hosszú hétvégén Heves vármegyében. A hatóság célja a négy nap alatt elsősorban az ittas és szabálysértő sofőrök kiszűrése volt.

x Hirdetés

A rendőrség közlése szerint a Húsvéti időszakban jelentős forgalom volt tapasztalható vármegyénk közútjain. Sokan keltek útra a locsolkodás hagyományának hódolva, de sokan voltak olyanok is, akik a hosszú hétvégi pihenésük helyszínéül választották vármegyénket. A folyamatos ellenőrzéseknek köszönhetően a passzív biztonsági eszközök használatával kapcsolatban 108 esetben, az ittasság kapcsán pedig 26 esetben került sor rendőri intézkedésre.

Fotó: police.hu

De nem csak büntettek, jutalmaztak is a rend őrei. A Heves Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság 500 darab húsvéti autóillatosítót szerzett be, melyeket a közúti ellenőrzések során a szabálykövető járművezetők kaptak ajándékba. Az illatosító egyik oldala a biztonsági öv fontosságára, míg a másik oldala a józan közlekedésre figyelmeztető kreatív anyaggal lett ellátva. Az ellenőrzések során a rendőrök valamennyi járművezető figyelmét felhívták a passzív biztonsági eszközök használatának fontosságára, illetve az ittas járművezetés veszélyeire.

Fotó: police.hu

A rendőri ellenőrzéseknek, és a megelőzési tevékenységnek köszönhetően vármegyénk közútjain a hosszú hétvégén csak egy könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt.

Borítókép: police.hu

x Hirdetés
Tehetséggondozó pályázatot nyertek

Tehetséggondozó pályázatot nyertek

Gyöngyös a vármegye legfejlettebb települése