Esélyegyenlőségi programot indít a P&G

Újabb lépéseket tesz az elfogadás és az érzékenyítés terén a több mint harminc éve Magyarországon jelen lévő vállalat. Komplex esélyegyenlőségi programot indított a Procter&Gamble gyöngyösi üzeme, hogy a gyári dolgozók és a gyöngyösi térség életminőségének javítását elősegítse.

x Hirdetés

Ehhez a szemlélethez csatlakozott egy nagyszabású programmal a vállalat gyöngyösi üzeme, létrehozva egy hat területet felkaroló hálózatot, az Equality & Inclusion Network-öt a befogadó értékrend és munkakörnyezet megteremtésére, valamint a dolgozók és közvetlen környezetük érzékenyítésére. A program célja egyebek mellett, hogy csökkentsék a férfiak és a nők közötti foglalkoztatottsági és jövedelmezési különbségeket. Egy felmérés szerint ugyanis az Eu-ban a nők óránként átlagosan 13%-kal keresnek kevesebbet a férfiaknál. A vállalat a hazai negatív trendekkel is szembe megy, míg a KSH adatai szerint Magyarországon a nők aránya a vezetők körében az elmúlt évtizedben csökkent, addig a vállalatnál ez a ráta egyre nő, összhangban azzal a törekvéssel, hogy minden egyes szinten 50-50 százalékos nemi arányt teremtsenek.

Emellett a társaság törekszik arra is, hogy olyan értékrendet, vállalati kultúrát és munkakörnyezet teremtsen, amely mentes a fogyatékkal élőkkel szembeni előítéletektől, és növeli a bizalmat a gyár külső és belső környezetében. Kiemelt figyelmet szentelnek az érzékenyítésnek a látássérült, hallássérült, kerekesszékes és egyéb fogyatékkal élő kollégák befogadására. Csak a gyöngyösi üzemben több mint húsz nemzetiség dolgozik, így rendkívül fontosnak tartják egy olyan szervezet létrehozását, ahol nemcsak vállalati, hanem egyéni szinten is értékelik a munkatársak kulturális sokszínűségét. A sokszínűség elfogadása arra is kiterjed, hogy támogatják az LMBTQ+ alkalmazottakat, akik egyenlő esélyeket kapnak, és előítéletek nélküli munkakörnyezetben, a kollégák érzékenyítése révén atrocitások nélkül dolgozhatnak.

A program negyedik csoportja Gyöngyös és környéke életének fejlesztését tűzte ki célul többek között közösségépítéssel, kommunikációs csatornák fejlesztésével, valamint önkormányzatokkal és más cégekkel való együttműködéssel, illetve a helyi rendezvényeken való aktív részvétellel. A P&G számára kiemelten fontos munkavállalóinak biztonsága és jóléte, valamint a kedvező munka-magánélet egyensúlyának megteremtése, ezért külön munkacsoport foglalkozik a gyári dolgozók elégedettségének növelésével.

Forrás: Index

Borítókép: Piac és Profit

x Hirdetés
Továbbra is a tabella élén a GYAK

Továbbra is a tabella élén a GYAK

Ki kell adni a mutyigyanús megvásárlás dokumentumait