Színes programkavalkád Húsvétkor

Tojáskeresés, ásványgyűjtő túra – csak néhány azok közül a programok közül, amelyekkel kikapcsolódhatunk a húsvéti hosszú hétvégén.

x Hirdetés

Tojáskereső túra mátrafüredi indulással április 8-án, szombaton. A Kékes Turista Egyesület nagy sikerű tojáskereső túrájához idén is lehet csatlakozni. Gyöngyöstarjánban Ásványgyűjtő túrára várnak mindenkit szombaton 10 órától. A kalandra vágyók geológus szakember vezetésével saját kezükkel gyűjthetnek mátrai ásványokat.

Vasárnap 10 órától húsvéti túrára és piknikre várnak mindenkit a festői Szent Anna-kápolnánál. A vezetett túra a Sziluett Borhoteltől indul a 4 km-re található Szent Anna-kápolnához, ahol piknikkel (gyümölcsök, sajtok, pogácsa, tea, ásványvíz, bor) várják a vendégeket. A túrához ajánlott öltözék a szabadidőruha és sportcipő vagy bakancs. A tojáskeresésről kell lemondanunk. Húsvétvasárnap a belvárosban várja meglepetéssel a húsvéti nyuszi a gyerekeket 10 órától.

Gyöngyöspatán a “Varázshegyen” várják húsvétolni a családokat 14 órától. Lesz kézműveskedés kicsiknek és nagyoknak, nyuszisimogató, tojáskereső túra és locsolóversmondó-verseny. De a Gyöngyösi Állatkert is nyitva tart húsvét vasárnap és hétfőn. Látványetetések, előadások, nyuszi simogató, hüllőbemutató és arcfestés várja a kicsiket és nagyokat.

Hétfőn pedig Sástón vár a tojásvadászat. 11 órától lehet keresni és megtalálni az elrejtett tojásokat.

Borítókép: Freepik

x Hirdetés

Folytatódik az önkormányzati hidak felújítása

Mentőöv a kisboltoknak