Folytatódik az önkormányzati hidak felújítása

Felújítják a Nagy-patak hídját a Kőrösi Csoma Sándor utcában. A felújítási munkákat április 11-én kezdi el a kivitelező, a híd teljes lezárására várhatóan egy héten át kell készülni.

x Hirdetés

Az önkormányzat még tavaly tervezte megvalósítani a Kőrösi Csoma Sándor utca hídjának felújítását, de a Vachott Sándor utcai híd állami beruházásban történő felújításának elhúzódása miatt a munkákat elhalasztották, most azonban azok tovább már nem odázhatók. – írja a város weboldala. Az állami kezelésű belterületi utakkal együtt megújuló Vachott Sándor utcai híd ugyanis várhatóan csak őszre készül el, az önkormányzat által a Kőrösi Csoma Sándor utca hídjára kötött szerződés határideje azonban addig lejár, egy újabb ajánlatkérési procedúra után pedig az áremelkedések miatt a beruházás jelentősen drágulna. A híd felújításának teljes költsége 9,3 millió forint.

A híd felújítását az állványzat megépítésével kezdik jövő hét kedden, ez a munka félpályás lezárás mellett zajlik majd, a híd teljes lezárására várhatóan egy héten át kell számítani. Az autósok addig a Vármegyeház téren álló hidat használhatják.

A beruházással folytatódik a Nagy-patakon átívelő hidak önkormányzati felújítása, 2022-ben teljesen megújult a Bástya és Zalár utca kereszteződésében álló híd, és kisebb felújítás, valamint statikai megerősítés után újra megnyitották a Vármegyeház téren álló hidat is. – számolt be róla a gyöngyös.hu

x Hirdetés
Ne feledjük a húsvét igazi jelentését

Ne feledjük a húsvét igazi jelentését

Színes programkavalkád Húsvétkor