Egy jegy, ami bárhova elvisz

Jövő hét szerdától elérhető az új Mátra24 jegy, amely 24 óráig érvényes és korlátlan utazást biztosít vonattal a Budapest-Keleti–Hatvan–Gyöngyös és a Hatvan–Pásztó–Nagybátony vonalszakaszokon, autóbuszon pedig a legtöbb mátrai viszonylaton a térségen belül. Gyöngyösön és Pásztón átszállási lehetőséget biztosítanak vonatról a Mátra irányába közlekedő autóbuszokra és fordítva is.

x Hirdetés

Az új jegytípus teljes áron 3900 forintba kerül majd, míg a 26 éven aluliak 2600 forintért vásárolhatják meg. Aki pedig applikáción keresztül váltja meg, további 10 százalék kedvezményben részesül. A térség közlekedésének fejlesztése érdekében a MÁV-Volán csoport tavaly december végén elindította a Mátra InterRégió vonatát, amellyel új óránkénti közvetlen vasúti összeköttetés jött létre Budapest és Gyöngyös között. A turisták érdekében pedig ezekhez a vonatokhoz igazodóan Gyöngyösön rendszeres buszos csatlakozást ad a Volánbusz a Mátra és Mátraalja felé.

Fotó: Turizmus Online

Emellett a jó idő beköszöntével a biciklis turizmust is segíti a MÁV csoport, ugyanis már nem csak a Volánbusz járatain, de a tavaly év végén indult Mátra InterRégió vonatain, illetve a március 11-én startolt Tisza-tó expresszel is könnyen elérhetőek a kerékpárosok számára vonzó desztinációk, így a Mátra is.

Borítókép: MOSZ

x Hirdetés

Újabb járvány csapott le

Riasztás: Viharos szél és eső