A kerékpáros turizmust segítik

Már nem csak a Volánbusz járatain, de a tavaly év végén indult Mátra InterRégió vonatain, illetve a március 11-én startolt Tisza-tó expresszel is könnyen elérhetőek a kerékpárosok számára vonzó desztinációk, így a Mátra is. A térségbe nem csak a hegymenetet élvező országúti kerékpárosok látogatnak el szívesen, de a terepet kedvelők is választják a Mátrát, ha egy kis adrenalin löketre vágynak.

x Hirdetés

Indul a bicikliszezon, a jó idővel együtt pedig elindult a Tisza-tó expressz, amely a fővárost köti össze közvetlenül a Tisza-tóval. A járat március 11-től május 21-ig és szeptember 2-ától novemberig hétvégén és ünnepnapokon; május 22-étől nyár végéig pedig naponta közlekedik a Keleti pályaudvarról. Újdonság az is, hogy a tavaly év végétől óta Budapestről már óránként közvetlenül elérhető Gyöngyös a Mátra InterRégió vonatokkal. Az akadálymentes FLIRT vagy emeletes KISS motorvonatokon 6-12 kerékpárhely áll az utasok rendelkezésére. 2022-ben a MÁV-START közlése szerint, országszerte csaknem 1,2 millióan szállítottak kerékpárt vasúton, ami 18 százalékkal haladta meg a 2021-es biciklis forgalmat.

Számos erdei út és a kerékpár szervízpont várja a Mátrába látogatókat Forrás: Turizmus.com

Idén a VOLÁNBUSZ tavalyhoz hasonlóan a nyári időszámítás ideje alatt tervezi a kerékpárszállítási szolgáltatásának biztosítását. Vagyis március 26-tól október 28-ig a tavalyi évvel megegyezően a Budapest és a Mátra, illetve a Tisza-tó térsége között közlekedő autóbuszok mellett a Budapest és Salgótarján, Eger, Kazincbarcika, valamint Miskolc között közlekedő egyes járatokon biztosított a kerékpárok szállítása a megadott megállóhelyek között.

x Hirdetés

Bugát Pál előtt tiszteleg a Mátra Múzeum virtuális kiállítása

Elindulnak a közbeszerzések a visontai erőművi blokk megépítésére

Elindulnak a közbeszerzések a visontai erőművi blokk megépítésére