Újabb járvány csapott le

Csökkent az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma országosan, ugyanakkor vannak olyan területek, ahol nőtt az influenzás betegek aránya.

x Hirdetés

A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok adatai szerint az elmúlt héten Budapesten, Fejér – illetve Vas vármegyében nőtt, 11 területen csökkent és hat területen köztük Heves vármegyében nem változott az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva.

Ugyanakkor az elmúlt időszakban nagyon sokan szenvednek felső légúti, hurutos betegségtől, amely torokfájással, hasfájással járhat együtt- mondta a Ripostnak Dr. Mangó Gabriella gyöngyösi háziorvos. Felhívta a figyelmet, hogy az elmúlt néhány hétben a koronavírus volt felszálló ágban. Hozzátette, az elmúlt héten olyan tünetekkel jelentek meg nála betegek, amelyet nagyon nehéz megkülönböztetni a koronavírustól. A covidnál nagyobb arányban fordul elő az éjszakai izzadás, akkor is, ha nincs láz vagy hőemelkedés. A háziorvos arra is felhívta a figyelmet, hogy a közösség fertőzőszerepe is jelentős, ezért azt javasolja, hogy gyakran és alaposan mossunk kezet, legyen nálunk kézfertőtlenítő és ha tehetjük, vegyünk maszkot.

Borítókép: freepik

x Hirdetés

Csodás panoráma és ébredő természet

Egy jegy, ami bárhova elvisz