Nem túl aktív a térség országgyűlési képviselője

Nem voltak túl beszédesek a fideszes országgyűlési képviselők tavaly a Parlamentben. Az áprilisi választásokat követően közvetlenül és listáról öt kormánypárti és két ellenzéki politikus jutott be az Országgyűlésbe, közülük a felszólalások számát tekintve Dömötör Csaba emelkedik ki.

x Hirdetés

A fideszes képviselő, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a parlament.hu összesítése szerint 2023. március 8-ig összesen 70-szer szólalt fel, többek között a “A Magyarországra telepített és telepítendő akkumulátorgyárak környezeti és gazdasági hatásairól” vagy éppen a közoktatás minőségéről is feltételrendszeréről. Emellett egy önálló indítványa volt az elmúlt egy évben. Őt követi legaktívabb Heves vármegyei képviselőként a jobbikos Dudás Róbert 50 önálló indítvánnyal és 24 felszólalással. A listáról bejutott képviselő több, mint egy órát beszélt a Parlamentben. Több esetben a bezárt posták megmentése érdekében szólalt fel. Lőcsei Lajos, a Momentum politikusa is az aktívabb Heves vármegyei képviselők közé tartozik a 25 önálló indítványával és a 20 felszólalásával.

Horváth László, Heves vármegye Gyöngyöst is magában foglaló 2-es számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője nem volt túl bőbeszédű az elmúlt évben. Mindössze kétszer szólalt fel a Parlamentben, alig több, mint negyedórát beszélt összesen, illetve 5 önálló indítványa volt. Utóbbiak többsége a Nemzeti Emlékezet Bizottság tagjainak személyére vonatkozó ajánlás volt. dr. Pajtók Gábor Eger körzetének Fidesz-KDNP-s képviselője 3 önálló indítvány adott be és háromszor szólalt fel. Szabó Zsolt hatvani kormánypárti politikus sem volt szószátyár, kétszer szólalt fel, összesen negyedórában és 3 önálló indítvánnyal élt. Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Orbán Viktor miniszterelnök főtanácsadója, a Fidesz megyei elnöke aki hatodik ciklusát kezdte meg 2022-ben, 5 önálló indítvánnyal és 10 felszólalással, a vármegyei fideszes képviselők sorában a második Dömötör Csabát köbvetően.

A parlamenti képviselők a fizetés emelésük óta bruttó 1,3 millió forintot keresnek havonta amely sok képviselőnél kiegészül bizottsági tagság vagy parlamenti tisztség után járó több százezer, akár egymillió forint díjazással is. Emellett plusz juttatásokat is kapnak. Több százezer forintért bérelhetnek irodát és lakást, kapnak benzinpénzt és a telefonszámlájuk egy jelentős részét is térítik. De munkatársakra is közel 3 millió forintot költhetnek.

A Gyöngyösi Televízió az elmúlt időszakban többször is megkereste Horváth Lászlót, a térség megválasztott fideszes országgyűlési képviselőjét, hogy a megvalósuló fejlesztésekről, képviselői munkájáról kérdezzük, ám mindeddig nem állt kameránk elé.

Borítókép: Fidesz Youtube

x Hirdetés

Módosul a menetrend vasárnaptól

Ésszerűbbé válhat a közlekedés