Egy órára minden elsötétül

A fenntartható jövő megteremtése és a bolygó állapotának megóvása a célja a jelképes villanyoltásnak, amelyhez 2006 óta egyre többen csatlakoznak. A Föld órája akciót minden év március utolsó szombatján tartják, Gyöngyös is évek óta csatlakozik a kezdeményezéshez.

x Hirdetés

Kapcsolj ki egy órára! ez az idei év szlogenje. Az ausztrál WWF kezdeményezésére 2006-ban Sydney-ből indult akcióhoz ma már közel 200 ország csatlakozik és emberek milliárdjai mozdulnak meg, hogy közösen fejezzék ki aggodalmukat és tenni akarásukat a környezetükért. Ilyenkor világszerte lekapcsolják a nélkülözhető világítást és áramtalanítják az elektromos készülékeket. A Földnek szentelt 60 perc célja nemcsak az,hogy szimbolikusan kialudjanak a fények, hanem hogy az emberiség tudatára ébredjen, hogy a fenntartható jövő megteremtése és bolygónk állapotának megóvása mindannyiunk felelőssége.

Fotó: Gyöngyös- Mátra

Gyöngyös idén is csatlakozott a jelképes, közös villanyoltáshoz, így most szombaton 20:30 és 21:30 között kialszik a Fő tér dísz- és közvilágítása, miközben a Praesepe Csillagászkör idén is várja a Fő téren azokat, akik a Föld óráját a csillagok tanulmányozásával szeretnék tölteni.

A Föld órája akció hazai szervezője a WWF Magyarország. Az akciót támogatók a Föld órája weboldalon tudnak regisztrálni. A szervezők szerint mindenki jár egy kis pihenés, ami alól a Föld sem kivétel.

Borítókép: Freepik

x Hirdetés
Kapcsolódj ki!

Kapcsolódj ki!

Csaló sms-sel támadják a gyöngyösieket