Csaló sms-sel támadják a gyöngyösieket

Eljárást indított a Gyöngyösi Rendőrkapitányság, miután egy 23 éves gyöngyösi nő egy népszerű “streaming szolgáltatótól” kapott egy üzenetet, miszerint előfizetését felfüggesztik, ha adatait nem erősíti meg 24 órán belül. Az SMS-ben egy linket is küldtek, amin keresztül a sértett megadta bankkártya adatait. Hamar kiderült, hogy csalásról van szó, hiszen a nő kártyájáról kétszer is vásároltak, a harmadik tranzakció fedezet hiányában hiúsult meg.

x Hirdetés

A hatóság időről időre felhívja a figyelmet, hogy a bankkártya adatokat semmilyen körülmények között ne adja ki idegennek. A kártya hátoldalán található CVC kód megadását a hivatalos ügyintézés során sem kérhetik, ugyanakkor ennek ismeretében illetéktelenek online tranzakciókat tudnak végrehajtani a bankkártya nélkül is.

Az utóbbi időben ismét megszaporodtak az online csalások, az elmúlt hetekben több heves vármegyei személyt is megkárosítottak. Egy egri férfi egy routert akart vásárolni, a pénzt elutalta az eladót és a terméket pedig soha nem látta. Egy szűcsi férfiról másfél millió forintot gomboltak le, miután magát egy banki alkalmazottnak kiadó férfinak megadta a bankkártya adatait. Hasonlóan járt egy besenyőtelki lakos, igaz ő némileg olcsóbban megúszta, tőle 80 ezer forintot sikerült felkarmolniuk a csalóknak. De vármegyénkben az MKB nevével is visszaéltek, 3,5 millió forint tűnt el egy bankszámláról

x Hirdetés

Egy órára minden elsötétül

Csillogó érmekkel tértek haza az uszonyosúszók