Nyitott kapuk a könyvtárban

Hosszú szünet után ma ismét kinyitotta kapuit a Vachott Sándor Városi Könyvtár. Az önkormányzat a megemelkedett rezsiköltségek miatt döntött úgy korábban, hogy a takarékosság jegyében ideiglenesen bezárja az intézményt. A városi könyvtár éves rezsiköltsége a tavalyi közel tízszeresére emelkedik, a közvilágítás pedig 110 millió forinttal kerül többe, mint egy évvel korábban. A könyv szerelmeseinek azonban ez idő alatt sem kellett lemondaniuk a könyvolvasásról, hiszen a hátsó ajtós kölcsönzés a bezárás ideje alatt is működött.

x Hirdetés

A Vachott Sándor Városi Könyvtár rendkívül népszerű a gyöngyösiek és környéken élők körében. Közel háromezer aktív olvasó több mint 21 ezer alkalommal közel hatvanezer könyvet és egyéb dokumentumot kölcsönzött ki, valamint több, mint 180 kulturális rendezvényt és pedagógia programot szerveztek.

Fotó: Vachott Sándor Városi Könyvtár Facebook

A könyvtár a mai naptól a következőképpen tart nyitva:


Hétfő: Zárva
Kedd: 12-17
Szerda: 9-18
Csütörtök: 9:16
Péntek: 9-18
Szombat: 9-12

Az idei évben is számos programot rendez a bibliotéka, melyek jelentős többsége Petőfi köré épül majd. A Vachott Sándor Városi Könyvtár következő programjára várják még az alkotói pályázatokat egészen március 31-ig. Petőfi Sándor és Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Petőfi Sándor Jövendölés című verse vagy Madách Imre Az ember tragédiája című műve ihlette verset vagy képzőművészeti alkotást várnak a könyvtár munkatársai.

Keresik Petőfi hasonmását is! Fotó: Vachott Sándor Városi Könyvtár

A versek maximális terjedelme három oldal, elektronikus formában, melyet Microsoft Word dokumentumként a vachottkor@gmail.com címre kérnek küldeni. A tárgy: jövendölés. A képzőművészeti alkotások bármilyen technikával és méretben készülhetnek. Átvételük kiállításra előkészített állapotban a könyvtárban történik.

A pályaműveket az április 11-én rendezendő Vers téren állítják ki, ott lesz az értékelés és a díjátadó is.

x Hirdetés
A civil élet jövője a tét

A civil élet jövője a tét

Gondosóra több ezer nyugdíjasnál