Brutálisan megugrott a vonulások száma

A hosszan tartó szárazságnak köszönhetően jelentősen nőtt a szabadtéri tüzek száma Heves vármegyében tavaly, de az egyéb beavatkozás, mint a tűzesetek, műszaki mentések aránya is drasztikusan megugrott. Gyöngyösön a katasztrófavédelem elsődleges célja 2022-ben az volt, hogy csökkentsék a tűzesetek és az ebből következő haláleseteket számát.

x Hirdetés

Drasztikusan nőtt a tűzesetek száma tavaly az azt megelőző évhez képest- derült ki a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság napokban megtartott évértékelő állománygyűlésén. A tűzoltók 2022-ben 1650 tűzesetnél oltottak és 1225 műszaki mentést hajtottak végre. A szabadtéri tüzek száma is jelentősen emelkedett főként a tavalyi hosszan tartó szárazságnak és csapadékmentes tavaszi időjárásnak köszönhetően. Vármegyénk egyenruhásai 1034 ilyen esethez vonultak.

Számos tűzmegelőzési kampányt tartottak tavaly

A gyöngyösi kirendeltség vezetője dr. Zólyomi Géza tűzoltó ezredes az állománygyűlésen elmondta, hogy a tavalyi évben a kirendeltség munkatársai az év során több alkalommal is részt vettek tűzmegelőzési kampányokban. A tűzesetek miatt bekövetkezett halálesetek csökkentése és a nem kívánt tűzesetek kialakulása érdekében 54 esetben jelentek meg rendezvényeken, bemutatókon. A kirendeltséghez tartozó gyöngyösi és hatvani hivatásos tűzoltó-parancsnokságok, a hevesi katasztrófavédelmi őrs és a tiszanánai önkormányzati tűzoltóság tűzoltói 2022-ben összesen 1974 esetben avatkoztak be, amely közel 20%-kal magasabb a 2021. évi riasztások számánál. A műszaki mentések száma január hónapban volt kiugróan magas, 135 beavatkozás történt, a viharos idő okozta károk felszámolása adta a legtöbb munkát. A kirendeltség illetékességi területén összesen 42 alkalommal hajtottak végre veszélyes áruszállítással kapcsolatos közúti ellenőrzést. Ezek során a tűzvédelmi és a közlekedésbiztonsági szempontokat vették figyelembe, az ellenőrzések során 15 szabálytalan szállítóegységnél indítottak hatósági eljárást. A hatósági szakemberek 19 ADR telephelyet vizsgáltak, illetve 15 alkalommal hajtottak végre veszélyes áruszállítással kapcsolatos vasúti ellenőrzést.

Az önkéntes tűzoltók tavaly húsz millió forint értékű felszerelést vettek tavaly és 269 esetben segítették a hivatásosok munkáját.

x Hirdetés

Sokat köszönhet a Hadik Gyöngyösnek

Mindenkire érvényes a kedvezmény