Sokat köszönhet a Hadik Gyöngyösnek

Gyöngyös rendkívül sok tehetséget adott már az országnak és a világnak. Ilyen gyöngyszem városunk szülötte is Gulya Róbert, aki számtalan hazai és nemzetközi filmes produkcióban működött közre már zeneszerzőként. Tehetségét a világ is elismerte már számos díjjal, Gyöngyösön pedig a “Gyöngyösi Fiatalok a Művészetekért” elismerésben részesült. Jelenleg alkotását a legújabb magyar történelmi kalandfilmben, a Hadikban hallhatjuk.

x Hirdetés

A gyöngyösi származású, világhíres Gulya Róbert szerezte a legújabb magyar film, a Hadik filmzenéjét. Gulya Róbert 2001-ben diplomázott a rangos USC zenei programban Los Angelesben Fulbright-ösztöndíjasként. Azóta több mint 20 filmben működött közre, többek között a Val Kilmer főszereplésével készült “Tom Sawyer és Huckleberry Finn-ben. De szintén az ő zenéje csendül fel több magyar filmben, ilyen a 2007-es S.O.S. Szerelem!, 9 és fél randi, A szinglik éjszakája, vagy éppen a 2014-es Megdönteni Hajnal Tímeát című film. Most pedig egy igazán különleges, magyar rendezésű alkotásban bukkan fel a zenéje, ez nem mást, mint a gyöngyösi Cinema Bridge moziban is vetített Hadik.

A mozi a magyar történelem egy kevésbé ismert történetét meséli el Hadik Andrásról és mindenre elszánt csapatáról. A történelmi kalandfilm Hadik András merész berlini portyájának és a legendás 24 darab balkezes kesztyű történetét eleveníti fel, igazi sztárparádéval és nagyszabású akciójelenetekkel.

A magyar történelem egy kevésbé ismert története elevenedik meg

Gulya Róbert munkásságáért 2002-ben kiérdemelte Gyöngyösi Fiatalok a Művészetekért elismerést. De emellett számos szakmai díjat is kiérdemelt. 2014-ben Cannes-ban elnyert a legjobb zene díját, 2008-ban az USA-ban az AOP Film Fesztiválon, a legjobb filmzenéért járó díjat hozhatta el, 1996-ban pedig Szirmai Albert díjat érdemelt ki.

Fekete bálna díj Cannes-ban Fotó: Origo

A gyöngyösi származású zeneszerző tehetségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy Jerry Goldsmith, a filmzene egyik legnagyobb hatású alakja korábban azt mondta Gulya Róbertről, hogy amikor meghallgatta a zenéjét, rögtön meghallotta benne, hogy milyen ötletes és egyedi.

x Hirdetés

Jól halad a Mátravasút felújítása

Brutálisan megugrott a vonulások száma