Bronzérmes a Berze kézicsapata a Diákolimpián


x Hirdetés

Tatabányán rendezték a Diákolimpia országos döntőjét, amelyben a Berze Nagy János Gimnázium csapata képviselte a gyöngyösi színeket. A Gyöngyösi Kézilabda Klubban sportoló játékosokra épülő csapat a Szeged együttesét is legyőzve a harmadik helyet szerezte meg.

A gyöngyösiek a pénteki nyitányon a veszprémiekkel találkoztak, ahol 26-32 arányban alulmaradtak, majd a szombati játéknapon előbb a budapesti Leövey, majd a tatabányai Bánki iskolák csapataival mérték össze tudásukat, és mindkét mérkőzést megnyerték: a Tatabányát 25-21, míg a fővárosi együttest 23-22 arányban múlták felül a berzés fiúk, akikre a vasárnapi programban újabb két mérkőzés várt.

A zárónapon előbb a siófoki Mathiász, majd a szegedi Eötvös Gimnázium csapataival találkoztak a gyöngyösiek. Az első meccsen beigazolódott a papírforma, és a Nemzeti Kézilabda Akadémia játékosai alkotta csapat távozott győztesen a pályáról (29-38). Ezután már a helyosztó mérkőzés következett, amelyen a szegedi Eötvös Gimnázium diákjait kellett felülmúlniuk a fiúknak ahhoz, hogy bronzéremmel távozhassanak. Ezt jelentős fölénnyel, 38-25 arányban meg is tették, így a korosztályos Diákolimpia döntőjét harmadik helyen zárták a gyöngyösiek.

Borítókép: Gyöngyösi Kézilabda Klub Utánpótlás Facebook-oldalSource link

x Hirdetés
Folytatódik a Vachott Sándor utcai híd felújítása

Folytatódik a Vachott Sándor utcai híd felújítása

Új MRI készülék a Bugát Pál kórházban

Új MRI készülék a Bugát Pál kórházban