Szombat este hatkor Gyöngyösön, a Szüreti Napok Fő téri nagyszínpadán végre kihirdették a XXIV. Görgényi László gulyás – és pörköltfőző verseny eredményeit. A díjakat gulyás és pörkölt kategóriában adták át.
A Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál legjobb főztjeinek kihirdetése előtt a szakmai zsűri egyik tagja, a Konyhafőnökből is ismerős Wirgha Márk elmondta, nagyon ütős és erős csapat gyűlt össze főzni Gyöngyösön, és külön örömére szolgált, hogy minden csapat sajátos ízvilágot csempészett a receptjébe, mátrai alapanyagokat, borokat, gombát használva. A zsűriben Wirghán kívül még Molnár Sándor, a Molnár Pékség vezetője, Nagy Zoltán királyi főszakács, és Nyilas Ilona, a Mátra Hegyözség elnöke foglalt helyet.
Először a pörkölt kategória díjazottjait hirdették ki, a harmadik helyezett VIA-MÉRŐ 2013 Kft. csapata Wirgha Márktól vehette át a VIRESOL Kft. által felajánlott díjat. A második helyezettnek járó nyereményt a Mátraaljai Munkaadók Egyesülete ajánlotta fel, különös véletlen, hogy ők is nyerték meg – a második legjobb pörköltért Gulyás Imre egyesületi elnök így végül saját csapatának gratulálhatott. A győztes pörköltért járó ajándékcsomagot a „Cefrebarátok és sógorok” csapat vehette át Kárpáti Istvántól, Gyöngyös alpolgármesterétől.
Gulyás kategóriában az élő bejelentkezésünk elején bemutatott Tóth Szabolcs Emlékcsapat lett a harmadik helyezett, ők egy 1968-as szakácskönyv gulyásreceptjével dolgoztak, a K&V Kft. által felajánlott nyeremény lett a jutalmuk. Második helyen végzett az Egyhúron Pendülünk, nekik a K&V ügyvezetője, Varga Viktor gratulált, a nap legjobb gulyását pedig a „Leves” csapat főzte.