„Hevesi ízlelő – Hevesi szívvel, helyi ízzel”- minden, ami helyi

x Hirdetés

A vármegye gasztronómiai kínálatának színesítése és a turizmus erősítése a célja annak az új gasztrokoncepció kezdeményezésnek, amelyet a Vendéglátó Mesterek Klubja indított el „Hevesi ízlelő – Hevesi szívvel, helyi ízzel” címmel. A program arra ösztönzi a vármegye vendéglátóhelyeit, hogy helyi alapanyagokból készült, minőségi ételeket kínáljanak. 

x Hirdetés

„Hevesi ízlelő – Hevesi szívvel, helyi ízzel” – címen útjára indult a Heves vármegye étele gasztrokoncepció. A Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara berkein belül 2018 óta működik a Vendéglátó Mesterek klubja.A gasztrokoncepció célja megragadni, kifejezni, bemutatni a gazdag és sokszínű adottságokat ízekbe foglalva – emelte ki Nagy Zoltán, elnök.

Nemrégiben meghirdettek egy marketingpályázatot is, melyre 8 pályamunka érkezett. Egyebek mellett a fantázianév, logóterv, arculat megalkotására vártak kreatív ötleteket. A minap kihirdették a nyerteseket is.  Nagypál Zsolt a logó megtervezésével, Tarjányi Patrícia pedig a marketing tervével győzött.

A pályázat következő lépcsőfoka, hogy adott alapanyagokból kell saját ételkülönlegességeket elkészíteni és kínálni az étlapon. Ilyenek többek között a szarvas, a pisztráng vagy a dió, alma, szilva, szőlő. A koncepció alapja az, hogy minden évben más és más alapanyagot adnak majd meg alapul. A kezdeményezést felkaroló szakemberek bíznak abban, hogy minél több vármegyei vendéglátóegység vesz majd részt a versenyben, ezzel pedig minősített címet nyerhetnek el.

x Hirdetés

Felfüggesztett börtönre ítélték Dolly menedzserét

Vasárnap érkezik a nosztalgiagőzös