Molnár Nikoletta elődöntős a paralimpián (videó)

Niki a para-kajakosok KL3-as kategóriájának 200 méteres számában indul, ahol a délelőtti előfutamában a 4. helyen ért célba, ezzel pedig bejutott a vasárnapi elődöntőbe.

x Hirdetés

Nehéz futam volt, de kellemes fáradtságot érez – mondta Niki a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek. Kiemelte, nagyon izgult, de reméli, hogy az első szereplése után az elődöntőben már jobb lesz. Hozzátette, meglepően jó volt a közönség, nagyon várja már a vasárnapot.

Molnár Nikoletta para-kajakos, Gyöngyöshalászról indult, 2005-2009-ig a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum József Attila Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulója volt. 2007 tavaszán egy vonat baleset következtében, elvesztette mindkét lábát térdtől lefelé. Mint a műsorban kiemelte, ennek ellenére is minél hamarabb Budapestre szeretett volna költözni, így ismerkedett meg a fővárosban a Mozdulj Mozgáskorlátozottak Sportegyesülete keretén belül az ülőröplabda sportággal. Sok szép eredménye közül a 2023-as, Olaszországban, Caorle városában megrendezett EB 5. hely a legemlékezetesebb számára. Bár imádja a csapatsportokat, a kajakozás felé fordult, mivel azt érezte lehet keresni valója a sportágban. A megérzése pedig bejött, és bár a tokiói paralimpiáról még egy hajszállal lecsúszott, a 2023-as duisburgi világbajnokságon megszerzett ötödik helye után Párizsban már végképp nem volt kérdéses az indulása.

Nikit a paralimpia előtt kérdeztük Gyöngyös ma című műsorunkban, ahol elmondta, nagy álma vált valóra a kvalifikációval, már nagyon várja, hogy versenyezzen. Kiemelte, az abszolút minimum elvárása a döntőbe jutás, reálisnak gondolja a legjobb ötbe kerülést, célja viszont nem más, mint hogy éremmel a nyakában érkezzen majd haza.

Az elődöntőket, valamint a döntőt, remélhetőleg Nikivel, vasárnap rendezik majd a párizsi paralimpián.  

Kiemelt kép: Magyar Olimpiai Bizottság/Szalmás Péter

x Hirdetés

Nincs elég orvos, szünetel az ellátás a fül-orr-gégészeten

Nincs orvos- így félévig fül-orr-gégészet sem Gyöngyösön

Nincs orvos- így félévig fül-orr-gégészet sem Gyöngyösön