Gyöngyöshalászról a Paralimpiáig

Augusztus 28 és szeptember 8 között rendezik meg a Paralimpiát Párizsban, ahol Molnár Nikoletta személyében egy gyöngyöshalászi para-kajakosnak is szurkolhatunk majd. Niki az „Együtt erősebben – út a párizsi paralimpiáig” podcast vendége volt, ahol elmondta, célja az éremszerzés lesz.  

x Hirdetés

Molnár Nikoletta para-kajakos, Gyöngyöshalászról indult, 2005-2009-ig a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum József Attila Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulója volt. 2007 tavaszán egy vonat baleset következtében, elvesztette mindkét lábát térdtől lefelé. Mint a műsorban kiemelte, ennek ellenére is minél hamarabb Budapestre szeretett volna költözni, így ismerkedett meg a fővárosban a Mozdulj Mozgáskorlátozottak Sportegyesülete keretén belül az ülőröplabda sportággal. Sok szép eredménye közül a 2023-as, Olaszországban, Caorle városában megrendezett EB 5. hely a legemlékezetesebb számára. Bár imádja a csapatsportokat, a kajakozás felé fordult, mivel azt érezte lehet keresni valója a sportágban. A megérzése pedig bejött, és bár a tokiói paralimpiáról még egy hajszállal lecsúszott, a 2023-as duisburgi világbajnokságon megszerzett ötödik helye után Párizsban már végképp nem volt kérdéses az indulása.

A műsorban Niki elmondta, nagy álma vált valóra a kvalifikációval, már nagyon várja, hogy versenyezzen. Hozzátette, örül, hogy közel van a paralimpia, így akár a család is a helyszínen szurkolhat majd, azonban reméli, hogy ez vezet majd extra izguláshoz. Kiemelte, az abszolút minimum elvárása a döntőbe jutás, reálisnak gondolja a legjobb ötbe kerülést, célja viszont nem más, mint hogy éremmel a nyakában érkezzen majd haza.

Niki először szeptember 6-án száll vízre a párizsi paralimpián, a KL3-as női kajakosok 200 méteres versenyében.

Kiemelt kép: Magyar Olimpiai Bizottság/Szalmás Péter

x Hirdetés

A szánk is tátva marad ettől a felvételtől

10 ezer forint alatt már van biztosítás az elektromos rollere