Kezdődik a szúnyogirtás

Szerda este 20 órától irtják a szúnyogokat Gyöngyös lakott területeinek fertőzött részein, illetve föld útjain, valamint Mátrafüreden és a Sástón is.- tájékoztat az önkormányzat hivatalos oldalán.

x Hirdetés

A közleményben a lakosság részére több intézkedést is javasolnak, így például érdemes a szabadban tárolt gyerekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján összegyűjteni vagy letakarni. Amennyiben kint felejtenénk ezeket, akkor az élelmiszerek megsemmisítését, valamint a nem letakart eszközök meleg-mosószeres lemosása szükséges. A kezelés alatt, illetve az azt követő 1 órában ajánlott az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A irtási területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlatos megmosni. Nem szabad a kezelést végző gépkocsi közvetlen közelébe tartózkodni

Az irtás kiegészítéseként a közleményben felhívják a figyelmet, hogy a szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő tárolókban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák, éppen ezért kérik, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.   

Eső, vagy nem megfelelő időjárási viszonyok esetén a pótnap július 11 és 12-én csütörtökre és péntekre lett kitűzve

x Hirdetés

Jelentős összeget nyert a Gyöngyösi Állatmentő Alapítvány

Baleset Markaz és Domoszló között – teljes útzár