Hamis belépőjegyekkel üzletelt két gyöngyösi férfi

Két gyöngyösi férfit fogtak el a rendőrök, akik hamis jegyekkel kereskedtek az interneten. A csalás során a koncertekre, valamint focimeccsekre szóló, eredetinek látszó belépőkkel, volt, akit 100 ezer forint értékben vertek át.- írja a police.hu  

x Hirdetés

A két férfi először kéz alól vett elektronikus belépőket kínált, ezt követően kezdtek saját maguk által előállított eredetinek látszó koncertjegyeket, focimeccsekre szóló belépőket gyártani. Az eredetiség látszatának fenntartása érdekében a jegyeket még QR-kóddal is ellátták.

A kihallgatás során az egyik férfi elmondta, könnyű pénzkereseti lehetőségnek gondolta a jegyhamisítást. Regisztrált az egyik legnagyobb adok-veszek oldalra, mivel felfigyelt, hogy sokan az interneten hirdetnek belépőjegyeket a különböző eseményekre. A csalók alaposan felkészültek, szinte az összes bankban volt számlájuk, a hirdetéseket pedig mobilinternettel intézték, a telefonjuk kártyáját pedig gyakran cserélték, mert úgy gondolták, így kisebb az esélye annak, hogy lebuknak.

A rendőrség a Mátrix Projekt kereti között országszerte az online bűncselekmények felderítésén dolgozó békéscsabai rendőrök a két férfival együtt gyanúsítottként hallgattak ki egy harmadik embert is, aki fogadta a bankszámláján csalással szerzett pénzt. Ellene is büntetőeljárás indult pénzmosás gyanúja miatt.- írta a rendőrség.

x Hirdetés

Gru 4

Jelentős összeget nyert a Gyöngyösi Állatmentő Alapítvány