Az ellátás biztonságát szolgálják a fejlesztések

Több fejlesztés valósult meg a Városgondozási Zrt-nél, a távfűtési üzletág hatékonyabb működése érdekében – számolt be róla a városi cég. Nemcsak a kazánházban történt beruházás, de egy vezetékszakaszt is megújítanak.

x Hirdetés

Mint írják, az Olimpia úti kazánházban a meglévő kiépített hidraulikai rendszer működésének távolról történő vezérlése, figyelése, adatok gyűjtése, riportok készítése és mindezek képi megjelenítése webes felületen valósult meg. Ugyan ez a műszaki megoldás több, mint két évtizede működik, de a rendszer elöregedett, így szükség volt az újításra. Hangsúlyozzák, a most megépített felügyeleti hálózat kialakításánál figyelembe vették a rugalmasságot és az optimális működés biztosítását. A beruházás révén a jövőben egyszerűbbé válik új technológiákat, berendezéseket hozzákapcsolni, ami az eddig működő berendezésnél már nem volt megoldható.

Az adatok gyűjtésével, rendszerezésével ezután is pontos képet tudnak kapni a távfűtési hálózat működéséről, és az esetleges beavatkozások szükségességéről. Újdonság, hogy a kazánok optimalizált folyamatvezérlést kaptak, amely azt jelenti, hogy az éppen szükséges hőmennyiség előállításához csak a megfelelő számú eszköz működik, és nem manuálisan kell ki-be kapcsolni, hanem mindez automatikusan történik. Újdonság az is, hogy akár az ország másik részéről is rá lehet tekinteni a kazánház hőtermelést érintő paramétereire, és be is lehet avatkozni a folyamatokba.

A fejlesztés másik állomása egy vezetékszakasz felújítás, amely a 80-asi lakótelep Erőmű és Platán úti fogyasztóit érinti. Ez a vezetékszakasz a Visonta úti óvoda területén található, több mint 40 éves csővezeték, és ugyanilyen korú fák vannak ráültetve. Ezt megszüntetik és új nyomvonalon, korszerű előszigetelt csővezetéket építenek be földfelszín alatti vezetéssel. Ezt várhatóan még a héten elkezdik.

A beruházás révén bíznak abban, hogy növelik az ellátásbiztonságát és a távfűtési hálózat élettartamát.

x Hirdetés

Külföldi és magyar cégek is pályáznak a visontai erőmű építésére

» Maugli, a dzsungel fia  – Gyöngyök