Mátrafürediek nagy találkozása

A mátrafüredi kötődésű emberek minden évben összegyűlnek a világ minden pontjáról, hogy egy napra felelevenítsék a régi emlékeket, sztorizgassanak, megünnepeljék származásukat. Idén 8. alkalommal rendezték meg a Mátrafürediek Világtalálkozóját.

x Hirdetés

Kameránknak Molnár Gusztáv, az esemény egyik szervezője elmondta, 2015-ben jött az ötlet pár barátjával, hogy mi lenne, ha összeülnének nosztalgiázni. Akkor pedig már úgy voltak vele, hogy ne csak Ők legyenek ott, hanem meghívták az összejövetelre a kortárs füredieket is. Nagy sikere volt a kezdeményezésnek, már az első találkozóra is jóval többen érkeztek a vártnál, több mint 100-an vettek részt a találkozón.

A találkozó eredetileg csak Fürediek találkozója lett volna, azonban ahogy Molnár Gusztáv elmondta, rengetegen szétszóródtak, nem csak az országban, de a nagyvilágban is. Ekkor találták ki, hogy legyen világtalálkozó és tényleg hívjanak meg mindenkit, mindenhonnan. Ennek következtében érkeznek látogatók Svédországtól kezdődően Spanyolországon át egészen az Egyesült Államokig. Sokan a családlátogatást, a nyaralást már annak tükrében szervezik meg, hogy mikor kerül megrendezésre a Világtalálkozó.

A 9 év alatt próbáltak egyre több programmal kedveskedni a látogatóknak, így többek között volt már favágó verseny, kutyás bemutató, valamint emléktábla avatás is. Molnár Gusztáv elmondta, kicsit megfáradt már a szervező csapat, nem olyan lendülettel, erővel és bátorsággal szervezik a találkozót, mint tették azt csaknem 10 éve, azonban a közösség, az idelátogatók miatt a lelkesedésük töretlen.

Az idei évben az elmaradhatatlan programpontok, így a macok sütés és a tombola sorsolás mellett, a résztvevők ellátogattak a frissen felavatott trianoni emléktáblához is, mely tábla egyszerre kívánja őrizni Trianon, valamint az egykori mátrafüredi lakos, Gyurinik László emlékezetét. Az emléktábla történetet itt tudják elolvasni.

x Hirdetés
Ezek a legnépszerűbb nyári táborok!

Ezek a legnépszerűbb nyári táborok!

Baleset az M3-as autópályán Hortnál