Városi kitüntetéseket adtak át

Köztisztviselőket és egészségügyi szakembereket tüntettek ki a Köztisztviselők és Semmelweis Napja alkalmából. A Mátra Művelődési Központban rendezett átadón öten vehettek át elismerést a közszolgálat, valamint az egészségügy területén végzett kiemelkedő munkájukért.

x Hirdetés

Pohárköszöntőjében Hiesz György polgármester elmondta, két olyan terület dolgozóit ünneplünk, akik egyaránt az emberekért, a közért vannak. Az egyik menti a lelkeket, testeket, visszaadja egészségünket, megőrzi életünk, míg a másik a hitünket őrzi meg, hogy lehet a világban normálisan is ügyes-bajos dolgainkat intézni, tisztességesen, korrektül, korrupciómentesen. Ezek ritka kincsek. Kiemelte, bár a városnak már nincs nagy hatása az egészségügyre, az oktatásra, hiszen ezen területek az állam irányítása alatt vannak, Gyöngyösiként akkor is van közünk azokhoz az emberekhez, akik a családtagjainkat gyógyítják, oktatják, segítik. Éppen ezért tartják meg még így is ezeket a díjátadókat, mert örülnek, hogy köszönetet mondhatnak a szakembereknek.

Az ünnepségen először a közszolgálat területén végzett kiemelkedő tevékenység elismerésére szolgáló „Gyöngyös Közszolgálatáért” kitüntetéseket adták át. A testület idén a Heves Vármegyei Kormányhivatal Gyöngyösi Járási Hivatal Földhivatali Osztálya osztályvezetőjét, Dr. Kiss Ritát, valamint a Gyöngyösi Közös Önkormányzati Hivatal Közigazgatási és Intézményirányítási Igazgatóság Szociális és Gyámügyi Csoportjának ügyintézőjét, Vasasné Kormos Anikót tüntette ki.

Dr. Kis Rita 2003-ban kezdett el dolgozni a Gyöngyösi Körzeti Földhivatalnál ügyintézőként, majd 2006-ban nevezték ki hivatalvezetővé, amely pozícióját a mai napig betölti. Az évek során több, a város hosszabbtávú fejlődésére kihatással lévő hatósági eljárásban is szerepet vállalt. A hivatása mellett, a város vallási és kulturális közösségi életéből is aktívan kiveszi a részét. Vasasné Kormos Anikó 1997-től a Gyöngyösi Polgármesteri Hivatalban, majd a Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyösi Járási Hivatal Gyámhivatalában dolgozott, 2017-ben pedig ismét a Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal Közigazgatási és Intézményirányítási Igazgatósága szociális ügyintézője lett. A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete Gyöngyös Városi Alapszervezetének vezetőségi tagjaként a hivatal dolgozóinak érdekképviseletét ellátva számos ügyben sikerrel járt el, hozzájárulva munka- és életkörülményeik javulásához.

A testület ezen felül, az egészségügyi ellátás területén végzett kiemelkedő tevékenységet is díjazza a „Gyöngyös Város Egészségügyéért” elnevezésű kitüntetésekkel. A kitüntetést azon személyek kapják, akik a városban, az egészségügyi ellátás területén kiemelkedő munkát végeztek, és ezzel hozzájárultak az ellátás színvonalának emeléséhez. Az idei évben a Gyöngyösi Bugát Pál Kórház sebész főorvosát, Dr. Kovács Istvánt, valamint megosztva a volt Központi Orvosi Ügyelet egykori orvosszakmai vezetőjét, Dr. Franczia Tamást és az Országos Mentőszolgálat Gyöngyösi Mentőállomása mentőápolóját, Meggyes Zsoltot díjazták.

Dr. Kovács István főorvos a megyében is ritkaságszámba menő, magas színvonalú phlebológiai szakrendelést vezet, emellett pedig az elmúlt években a kollégái képviseletét is felvállalta, és a Magyar Orvosi Kamara helyi szervezetének elnökeként vett részt a kórházi érdekképviselet munkájában. Dr. Franczia Tamás korábban Heves vármegye négy községében praktizált háziorvosként. Családorvosi teendői mellett orvosi ügyeleti feladatokat is ellátott a gyöngyösi Központi Orvosi Ügyeleten, ahol Gyöngyös mellett még 12 környező település betegeit fogadták a háziorvosok rendelési idején túl. 2020-tól megyei szakfelügyelői tevékenység végzésére kérték fel, majd 2022-ben a Magyar Orvosi Kamara „címzetes főorvosi” kinevezésében részesült. 2023 áprilisától a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ háziorvostan országos szakfelügyelő főorvosaként tevékenykedik. Meggyes Zsolt a középiskola elvégzése után az Országos Mentőszolgálat gödöllői állomásán helyezkedett el, mint mentőápoló, és azóta is a mentőszolgálat kötelékében végzi munkáját. 2002-ben költözött Gyöngyösre, és attól kezdve erősíti a helyi mentőállomás bajtársi közösségét. Az Országos Mentőszolgálat gyöngyösi állomásán töltött szolgálat mellett Zsolt a Bugát Pál kórház sürgősségi osztályán és a visontai erőmű üzemi mentőszolgálatánál is dolgozik.

x Hirdetés
Elkészült a város himnusza

Elkészült a város himnusza

Aranyérmes lett a GYAK U17-es csapata!

Aranyérmes lett a GYAK U17-es csapata!