70 év után bezárja kapuit a Gyöngyösi Játékszín

Idén ünnepli 70., egyben utolsó évfordulóját a Gyöngyösi Játékszín. Gyurosovits-Petheő Csilla a Játékszín vezetője Gyöngyös ma című műsorunkban elmondta, amatőrként egyre nehezebb összeegyeztetni a társulatot a munkahellyel, családdal, a talpon maradás pedig pénzügyileg is egyre komolyabb gondot okoz.

x Hirdetés

Gyurosovits-Petheő Csilla szerint gyönyörű 70 évet tudhat maga mögött a játékszín, rengeteg embernek adott lehetőséget a csoport ez idő alatt, éppen ezért nagyon nehéz volt meghozni a döntést a bezárást illetően. Eredetileg már a tavalyi évad jelentette volna a Játékszín végét, azonban a társulat tagjai meg tudták győzni a vezetőt, hogy a jubileumi 70. évet várják meg.

A Gyöngyösi Játékszín vezetője a döntés okaiként több aspektust is megnevezett. Egyrészt továbbra is munka mellett fogalakozott mindenki a társulattal, a munkával való összeegyeztetés pedig egyre komolyabb gondot okozott, hiszen egy-egy előadás leszervezésénél már fél évvel hamarabb kellett szabadságokat kérnie a tagoknak. Elmondása szerint komoly gondot okoznak a az anyagiak is, amely sokszor még a független, profi színészekkel felálló társulatok működését is veszélyezteti, őket, mint amatőrök pedig különösen nehéz helyzetben vannak. Szerinte az csak egy dolog, hogy ők ingyen játszanak, azonban a terem bérlet, valamint a különböző kiadások, olyan csillagászati összegeket teremtenek, amelyet sokszor nem is tudja, miként tudnak majd kitermelni. Gyurosovits-Petheő Csilla hozzátette, ő is elfáradt, egyre nehezebb irányítania a társulatot, úgy gondolja, addig kell befejezni, amíg azt szépen tudják megtenni.

A Gyöngyösi Játékszín ünnepi, záróévadában, több klasszikus előadás is helyet kapott, így például a nagy sikernek örvendő „James Bond estet” is újra elhozzák, ezúttal előkelő helyszínen a Mátra Múzeumban adják majd elő. Az évad lezárásaként egy gálát szerveznek, melynek ünnepi előadásában az egykori tagok is helyet kapnak majd, ezen felül pedig lesz kiállítás, valamint egy, a Játékszín történelmét bemutató könyvön is dolgoznak, amely bemutatóját is erre az estre szánják majd.

x Hirdetés

» Bernard Slade: Jövőre veled ugyanitt – Gyöngyök

Ülésezik a képviselő-testület: 2024.06.27

Ülésezik a képviselő-testület: 2024.06.27