Fenevadat vettek videóra a Mátrában

Kissé deja vu érzésünk lehet, ugyanis a medve után most egy újabb farkast láttak vélni a Mátrában, igaz a mostani fenevadra bizonyíték is van, hiszen egy autós videóra vette az állatot.

x Hirdetés

Az Origo írt arról, hogy a Mátraalmás és Galyatető közötti szakaszon készült videó felvétel alapján egy farkas járja a környéket, ezért a közeli Szuha község polgármestere felhívta a helyiek figyelmét, hogy ne vigyenek magukkal kutyát, ne engedjék el a gyermekeket távolabb bóklászni és csapjanak zajt, ha az erdőben járnak.

„Bár akkor sincs garancia arra, hogy a videó főszereplője elkerül minket” – tette hozzá a polgármester. Rámutatott: a videófelvétel alapján nem fél az autótól, nem reagál a kiáltozásra, csak az autó oldalának csapkodása készteti távozásra. 

Tóth Zoltán úgy véli, az állat fajtaazonosításánál két lehetőség van: egyesek szerint kutya, mások szerint nem az. Ennek fényében szerinte az látszik, hogy nem tart az embertől, valószínűleg nevelt alomból származik. 

A Magyar Nemzet megkeresésére a polgármester elmondta, mindenképp figyelmeztetni kellett a lakosokat, ugyanis rengetegen járnak gombázni a településhez tartozó erdőkbe, rengeteg a biciklis és a turista is.

x Hirdetés

Csíkos mókus család érkezett Gyöngyösre (videó)

Akcióztak a rendőrök a Mátrában