Együttműködési megállapodást írtak alá

Hagyományteremtő módon, immár 19. alkalommal tartanak Tudományos Napokat a MATE Károly Róbert Campuson. A rendezvény kétévente tartják, vagyis 38 éve indult útjára és minden alkalommal más-más témát boncolgat – mondta Dr. Bujdosó Zoltán, a campus főigazgatója.

x Hirdetés

Az intézményvezető elmondta, idén az a Tudományos Napok az alkalmazkodóképesség és a fenntarthatóság köré épül. A mai nap folyamán nemzetközileg elismert előadók tartanak előadásokat, míg délután szekció előadások lesznek, melyen kisebb csoportokban tovább boncolgatják a ma nagyon aktuális témákat. Holnap pedig a gyakorlat során, üzemlátogatásokra kerül sor.

Dr. Bujdosó Zoltán hozzátette, a rendezvény fő küldetése a kezdetek óta, hogy generációk találkozzanak, megismerjék egymás legfontosabb tudományos eredményeit, ezáltal pedig ismeretekre és kapcsolatokra tegyenek szert.

Az esemény keretén belül együttműködési megállapodást is kötöttek a Hatvani Tankerületi Központtal, ugyanis, mint a főigazgató hangsúlyozta, rendkívül fontosnak tartják az alap- és középfokú intézményekkel való jó kapcsolatot, az együttműködés pedig most ezt ratifikálta.

x Hirdetés

Fának csapódott egy autó Gyöngyös és Gyöngyöshalász között (fotók)

70 éves a Gyöngyösi Játékszín!

70 éves a Gyöngyösi Játékszín!