Ingyenes nyári élményfoglalkozások a Szakképzési Centrumban

Élményfoglalkozásokkal várják az általános iskolák felső tagozatosait a Szakképzési Centrum intézményei július-augusztus hónapban. Az ügyességi játékok, sportvetélkedők, kézműveskedés, kirándulás mellett a foglalkozások részt vevői segítséget kapnak a közelgő pályaválasztáshoz is. Az iskolák oly módon mutatják be képzési kínálatukat, hogy a gyerekek ki is próbálhatják az egyes szakmákat.

x Hirdetés

Gyöngyösön a József Attila Technikumban a foglalkozásokon a diákok nemcsak elleshetik a szakmai fortélyokat, hanem elkészíthetik saját „mester remekművüket”, melyet haza is vihetnek.

A különböző napok elnevezései önmagukért beszélnek. Lesz Gép-ÉSZ nap, Robotika nap, „Fonogat-LAK és SZÉPÍTGET-lek” nap és „Fest-ELEK – farag-LAK”. A „Sütöd-E” napon mézeskalácsot sütnek a résztvevők, amit egyéni módon díszíthetnek.

A hatvani Damjanich János Technikumban is színes, izgalmas hét vár a nyaraló gyerekekre! Interaktív játékok, óriás puzzle kirakása, sportvetélkedők, társasjátékok szerepelnek a programban. A Digitális Közösségi Alkotóműhelyben a legmodernebb eszközökkel dolgozhatnak, pl. 3D nyomtatóval, lézervágóval, illetve betekintést nyerhetnek a robotikába is. Játékos kreativitásra épít a Szakma-activity és a Szakmára fel! vetélkedő, ahol QR kóddal tudják előhívni a feladatokat. Mindezek mellett megismerkedhetnek az iskolában folyó kadét programmal is.

Lőrinciben a Március 15. Technikum szintén izgalmas programokkal készül. Az önismereti játékok és a szakmai készségfejlesztés mellett kézműves és interaktív foglalkozásokat, sportolási lehetőséget is biztosítanak. A programok mind az iskolánkban tanulható ágazatokhoz kapcsolódnak, így hasznos készségeket sajátíthatnak el a résztvevők a konyhaművészet, a falfestés, az önvédelem vagy akár az elsősegélynyújtás területéről.

x Hirdetés

Teherautók karamboloztak az M3-ason

Kéklámpások pecáznak Nagyrédén