10 hét 14 program- elrejtett kincsek nyomában

Idén ismét elindul a gyöngyösi Tourinform Iroda nyári programsorozata a „10 hét 14 program”. Jövő hét csütörtöktől egészen augusztus végéig tematikus túrákkal, városnéző sétákkal várják az érdeklődőket. Csaknem az összes program ingyenes lesz, létszámtól függetlenül elindul, regisztrálni pedig nem szükséges.

x Hirdetés

Dr. Benkő Béla, a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület elnöke Gyöngyös ma című műsorunkban elmondta, bár a programsorozatnak ez a harmadik éve, igyekeznek minden alkalommal megújulni, így elkerülve a sablonosság kialakulását. Az elnök szerint a díjmentesség és a sokrétűség mellett ez az újjászületés, amely a programsorozat töretlen népszerűségének alapját adja.

A tematikák, valamint az érintett területek pedig idén is változatosak lesznek. Aki az idegenvezetéses városnézéseket keresi, annak lesz lehetősége különleges túrákon részt venni, hiszen buszos és éjszakai körutazással is készülnek a szervezők. A városi séták is mindig egy adott téma fókuszában zajlanak, így lesz például vizes séta, mely során tavakat, szökőkutakat, patakokat érint az útvonal, de az elrejtett kincsek is a központba kerülnek majd.

Ezen felül lesz olyan túra, ahol azon királyok és királynék kerülnek bemutatásra, akik a város történelmében valamely módon szerepet játszottak. Az elnök szintén kiemelte a „Huszárok nyomában” programot, amikor is a Huszár-szobortól huszárlaktanyáig végigmennek majd lovas katonák életén. A programsorozatnak egyetlen fizetős állomása a Farkasmályi pincetúra, melynek ára 4000 Ft.  

x Hirdetés

Durvul az idő – extrém sugárzás lesz

Medve után kutat a vadásztársaság Gyöngyöspatánál