Heves a legbűnösebb megye

Az összes bűncselekmények számát tekintve, az elmúlt fél évben az eddig második helyen álló Heves megye most az élre ugrott, míg a gyöngyösi járás a legrosszabb tíz terület közé került be – derült ki a HelloVidék cikkéből.

x Hirdetés

2023-ban nem csak helyi, hanem országos szinten is drasztikusan emelkedtek a számok, 2018 óta ugyanis nem regisztráltak annyi elkövetést, mint tavaly, de volt olyan vármegye is, ahol 40 százalékkal nőtt a bűncselekmények száma.

Forrás: HelloVidek.hu

Heves megye a statisztikai adatok alapján különösen rosszul áll, 100 ezer lakosra vetítve a vizsgált időszakban összesen 909 bűneset történt. Ez naponta átlagban 5 bűnesetet jelent. A bűncselekmények jó része (317) tulajdon elleni szabálysértés, ezt követi a közterületen elkövetett bűncselekmények száma (256). A rablások tekintetében Heves megye számít a „legfertőzöttebbnek”, 100 ezer lakosra vetítve 10 ilyen bűncselekmény történik. A lopások számában is visszalépést tapasztalhatunk, ezen bűnesetek száma több mint 10%-kal növekedett.

Ha a közelebbi területi bontást nézzük, akkor azt látni, hogy Gyöngyös és környéke Magyarország 10 „legbűnösebb” járásában foglal helyet, méghozzá a nyolcadik. A lopások tekintetében pedig Gyöngyös az első, nálunk 100 ezer főre vetítve 257 ilyen eset történik.

x Hirdetés

Veszélyre figyelmeztet az OMSZ

Minden, ami nyár! – irány a természet!

Minden, ami nyár! – irány a természet!