Világklasszis sportolók a gyöngyösi medencében (Videó)

A magyar férfi vízilabda válogatott Gyöngyösön kezdte meg a héten a felkészülést a Párizsban megrendezett nyári olimpiai játékokra. A válogatott Mátraházán edzőtáborozik, vizes edzéseit pedig a Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrandon tartja. A tréningeket bárki megtekintheti, ennek következtében pedig csütörtökön csaknem 100 gyerek előtt csobbantak vízbe a játékosok.

x Hirdetés

A válogatott szövetségi kapitánya Varga Zsolt kameránknak elmondta, rengeteg szeretet és törődés vette őket körül az elmúlt napokban, köszönik a gyöngyösi uszodának és mindenkinek, aki velük foglalkozott, nagyon profi körülmények között készülhetnek, mind a strandon, mind pedig a mátraházi központban. A kapitány külön megköszönte a gyerekek szurkolását, nagyon meleg és családias hangulatban zajlanak az edzések.

Több mint egy hónap van még az Olimpia kezdetéig, így Varga Zsolt szerint ez a hét az alapozásról, a formába kerülésről szól. A Ferencváros Bajnokok Ligája győzelme okán egy jelentős mennyisége a játékosoknak csak most tudott csatlakozni a felkészülést már 3 hete elkezdő válogatotthoz, így nagy jelentősége a gyöngyösi időszaknak, hogy először tarthatnak teljes létszámban edzéseket. Az edző kiemelte, vannak azért taktikai elemek is, amelyeket gyakoroltak, de nagy hangsúly van az állóképesség fejlesztésén is.  

2009-ben már járt városunkban a férfi válogatott, annak a felkészülésnek pedig tagja volt a fiatal Varga Dénes is, aki akkor 23 évesen második világbajnokságára készült. Varga elmondta tisztán emlékszik 2009 nyarára, amikor Gyöngyösön eltöltött pár szép napot a póló csapat, amelynek végén Ausztrália válogatottjával játszottak felkészülési meccset a mieink, melyet a gyöngyösi közönség előtt egyébként meg is nyertek 13:7-re. A mostani felkészülésről a legenda lapunknak úgy nyilatkozott, az elején sajnálta egy kicsit a gyerekeket, hogy a napon kellett ülniük szegényeknek, kiemelte, fővárosiként Ő biztos nem bírta volna ki. Szerinte ez is azt mutatja, hogy mennyire nagy események számít Gyöngyösön a vízilabda csapat látogatása, emiatt pedig nagyon hálás a szurkolásért. Most 37 évesen, pályafutása utolsó világeseményére készülve elmondta, nem gondol arra, hogy az Olimpia után szögre akasztja a sapkát, csak is a felkészülésen van a hangsúly.

Zalánki Gergő, a válogatott sztárjátékosa szintén kiemelte a közönséget, szerinte ugyanis nagyon jól jön egy kis ritmusváltás a budapesti edzésekhez képeset, hiszen sokkal felszabadultabb a hangulat, a gyerekek szurkolása pedig feldobja a tréningeket. Zalánki elmondta, bár Egerben született, nem nagyon járt még Gyöngyösön, a Mátrába annál inkább kirándulni, azonban remek ötletnek tartja az itteni edzőtábort és szívesen szokást teremtene belőle.

A válogatottat még pénteken 10-től 12-ig, valamint 18-tól 20-ig, illetve szombaton 10-től 12-ig lehet megtekinteni a strandon. Belépni 400 Ft-os kísérőjeggyel lehet, amely kizárólag az edzés ideje alatt érvényes és uszodahasználatra nem jogosít fel.

x Hirdetés

Baleset a Kossuth úton

Beszerzési stoppot rendelhettek el a tankerületi központokban

Beszerzési stoppot rendelhettek el a tankerületi központokban