Indul a bűnözési hullám – Hevesben is sok a betörés

Ahogy megérkezik a nyár, úgy szaporodik meg a betörések száma, hiszen a nyaralni indulók üresen hagyott otthonai könnyű prédának bizonyulhatnak a bűnözőknek – írja a Pénzcentrum.  Heves vármegyében az elmúlt két hónapban több tucat betörés történt.

x Hirdetés

Az elmúlt 60 napban Budapest mellett, Heves, Nógrád, illetve Jász-Nagykun-Szolnok vármegye térségében fordult elő a legtöbb betörés. Amit még megfigyelhetünk, hogy az ország nyugati részén jóval kevesebb esetet számolhatunk össze, mint a Dunától keletre. Térségünkben 31 ilyen bűneset történt.

Pest vármegyében történt a legtöbb betörés (Forrás: Pénzcentrum)

A következő időszak a betörők egyik kedvence, hiszen a vakációzó, utazgató lakástulajdonosok távozásával sok ház áll üresen. A bűnözők kifigyelve a felügyelet nélkül maradt ingatlanokat a nyári napokon könnyebben találhatnak potenciális célpontot. Az elkövetők jellemzően készpénzt, értékpapírokat, ékszereket, műszaki cikkeket és művészeti alkotásokat tulajdonítanak el az ingatlanokból – közölte a rendőrség.

A hatóság közlése szerint a legtöbb betörő az ajtón vagy az ablakon jut be az ingatlanokba, ezért a nyílászárók védelme a legfontosabb. Az ORFK javaslata, hogy nyaralás előtt jelezzük szomszédjainknak, rokonunknak, hogy meddig leszünk távol, és kérjük meg őket a postaláda kiürítésére. A nyaralás idejére célszerű a csengőt kikapcsolni, hogy a lakás elhagyatottsága ne legyen könnyen ellenőrizhető. Hozzáfűzték, hogy idegenekkel soha ne közöljük, hogy mikor nem leszünk otthon, ne tüntessük fel címünket a kulcstartón, illetve kerüljük a nyilvános, social media felületeken a tartózkodási helyünk közlését.

x Hirdetés

» Öreglányok- zenés komédia – Gyöngyök

Átadták a megbízóleveleket