Bravúros győzelmet arattak a gyöngyösi tűzoltók

A versenyen, amelyet Keszegen tartottak, kilenc csapat indult és az első öt jutott tovább a szeptemberi országos döntőbe. A megmérettetésen három gyöngyösi hivatásos tűzoltó egy mentős bajtárssal társulva vett részt. Szabad József tű. főtörzsőrmester, Zaklóczki Zoltán tű. törzsőrmester, Kovács Bence tű. őrmester és Bozsik Balázs Tarjáni Fanyűvők nevű csapata a kőkemény mezőnyben, folyamatosan az élre törve bravúros győzelmet aratott.

x Hirdetés

A csapattagoknak ez volt a második közös versenyük, de már összeszokott egységként küzdötték le a kihívásokat. A tűzoltóknak a szolgálatban is bőven akad lehetőségük gyakorlásra, csak az utóbbi időszakban számos veszélyes fát távolítottak el, gallyaztak le – tájékoztatott a Heves vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Szenzációs teljesítménnyel nyertek a Tarjáni Fanyűvők

A versenyzőknek elsőként a láncfűrész szét- illetve összeszerelése volt a feladat, majd egy rönkből egy szeletet kellett levágniuk, a feladatot nehezítette, hogy az alulról, majd a felülről indított vágásnak a rönk közepén pontosan egybe kellett esnie, így leszelve a megadott szélességű darabot. A tagoknak gallyazni, darabolni, hasítani, illetve sarangolni is kellett, ahol a pontosság mellett a gyorsaság döntött a helyezésekről.

Bence elmondta, nagy öröm volt, hogy az első dobogós helyezése megszerzésekor mindjárt annak legmagasabb fokára sikerült feljutnia. Bence a láncfűrész szerelésben elért, hihetetlen gyors, tizenkilenc másodperces eredménye is nagyban hozzájárult a Tarjáni Fanyűvők sikeréhez.

x Hirdetés

Hamarosan elkezdődhet a szúnyogirtás Gyöngyösön

Gyermekek Színháza Meseházikó – Gála Műsor