Átadták a megbízóleveleket

Ünnepélyes keretek között átvették a megválasztott képviselők megbízólevelüket a Városháza dísztermében. A polgármesteren kívül 10 egyéni és 4 kompenzációs listáról bejutott képviselő, 5 roma kisebbségi és 3 ruszin kisebbségi képviselő készülhet fel a munkára a következő 5 évben.

x Hirdetés

Az átadó elején Dr. Kozma Katalin, Gyöngyös jegyzője, valamint Dr. Antal György a Helyi Választási Bizottság elnöke beszédükben kiemelték, nagyon békés választásokon vagyunk túl, a képviselők pontosak, együttműködők voltak. Az elnök külön megjegyezte, az elmúlt másfél évtizedben nem emlékszik még egy olyan választásra, ahol egyetlen kifogás sem érkezett be a bizottsághoz.

A levelek átadása után, Szókovács Péter, Gyöngyös frissen megválasztott polgármestere is felszólalt. Beszédében megköszönte a bizottság munkáját a tiszta választások lebonyolításában, valamint gratulált a megválasztott képviselőknek és eredményes közös munkát kívánt a következő 5 évre, jogorvoslati kérelem nem érkezett be hozzájuk.

A testület összeállításában vegyes képet láthatunk, 7 ellenzéki és 7 kormánypárti képviselő jutott be, Nagy Attila, a VAGY elnöke mellett. Lesznek olyan képviselők, szám szerint 5-en, akik már a negyedik ciklusukat kezdhetik meg, 4-en pedig először ülhetnek majd be a testületi székbe. A testület lehetséges működéséről, potenciális problémáiról korábbi cikkünkben egy politikai szakértőt kérdeztünk.

Természetesen az átadón megpróbáltuk megszólaltatni Szókovács Pétert is, azonban ezúttal sem állt kameránk elé.

x Hirdetés

Indul a bűnözési hullám – Hevesben is sok a betörés

Átvették megbízóleveleiket az újonnan megválasztott képviselők

Átvették megbízóleveleiket az újonnan megválasztott képviselők