Illegális e-cigi árusokra csapott le a NAV

Sikerrel csapott le a Nemzeti Adó és Vámhivatal az elmúlt időszakban különféle Facebook csoportokban az ízesített elektronikus cigaretták árusítóira. Több száz terméket foglaltak le, közel 5 millió forint értékben.

x Hirdetés

A NAV Heves vármegyei Adóigazgatóságának szóvivője arról tájékoztatott, hogy a revizorok nyomon követik az eldobható, ízesített újgenerációs elektronikus cigaretták internetes kereskedelmét, és folyamatosan foglalják le ezeket az illegális termékeket. Jelen vannak az adásvételi csoportokban, és felszámolják a törvényellenes tevékenységet.

A NAV-ellenőrök az elmúlt időszakban is sikerrel csaptak le az ízesített elektronikus cigaretták árusítóira, akkor is, ha az adásvételek internetes csoportokban történtek. A revizorok jelen vannak ezeken a felületeken, próbavásárlásokat végeznek, folyamatosan fogják el az illegális dohánytermékekkel kereskedőket. Figyelik a népszerű internetes csatornákat, a közösségi oldalak csoportjait, azokat a felületeket, ahol ezek a termékek beszerezhetők, és lebuktatják a kereskedőket. Az elfogások után megindítják a szükséges eljárásokat, és a banki számlaadatok, a futárszolgálatoktól kikért információk alapján az eladók korábbi tevékenységét, a korábbi adásvételeket is felderítik.

Az elmúlt időszakban, az internetes felületekről indítva ellenőrzéseiket, a NAV munkatársai több vármegyében, köztük Hevesben is eredményes akciókat hajtottak végre, és csaknem ötmillió forint értékben többszáz, különféle márkájú, illegálisan forgalmazott ízesített elektronikus cigarettát foglaltak le. Az elfogások után minden esetben szabálysértési, adott esetben bűnügyi eljárás is indul. Az eladók a számlaadási kötelezettség elmulasztása miatt is bírságra számíthatnak.

Az engedély nélküli dohánytermék-értékesítésért a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága is 1 millió forinttól 50 millió forintig terjedő bírsággal sújthatja az eladót.

Borítókép: Infostart

x Hirdetés

Már csak néhány napig lehet igényelni!

Gyöngyösi pedagógusokat is elismertek