Önkéntes tűzoltók versenyeztek

Összesen huszonkettő: hét ifjúsági és tizenöt felnőtt önkéntes tűzoltó csapat mérte össze tudását tegnap Egerben, a vármegyei tűzoltóversenyen, amely a Heves Megyei Tűzoltó Szövetség, a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, továbbá Eger Megyei Jogú Város támogatásával valósult meg.

x Hirdetés

A megmérettetésen a versenyzők kismotorfecskendő szerelési gyakorlatban, nemzetközi szabványoknak megfelelő sugárszerelésben, továbbá akadálypálya futásban mérhették össze tudásukat. A versenyek után a vállalkozó szelleműek kipróbálhatták a „tűzoltótrabant”-húzást is, illetve mindenki próbára tehette magát tömlőgurításban és tűzoltócsizma-dobásban- közölte portálunkkal Nagy Csaba, a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Hozzátette: A verseny baráti és bajtársias hangulatban telt, de elmondható, hogy a vármegyei tűzoltóverseny nem csak az önkéntes egyesületek csapatainak versenyzéséről, hanem a közösség összetartásának erősítéséről is szól.

A szoros versenyeredmények az alábbiak szerint alakultak:

Versenyeredmények

Három vándorkupákat is átadtak a szervezők: 

A közelmúltban elhunyt Lakatos Artúr tiszanánai önkéntes tűzoltó bajtársuk emlékére vándorkupát alapított a családdal közösen a Heves Megyei Tűzoltó Szövetség. A vándorkupát a hagyományőrző vizes szerelés ifjúsági kategóriában legeredményesebb csapat, a gyöngyöshalászi ifjúsági fiú csapat kapta.

Az ifjú Balló András Vándorkupát Kovács József, az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport elnöke, a díj alapítója adta át az abasári női csapatnak, akik hagyományőrző vizes szerelés női kategóriában már második alkalommal vihették haza a vándorkupát.

A közelmúltban elhunyt Ádám Zsolt, az abasári ÖTE parancsnokhelyettesének emlékére, a hagyományőrző vizes szerelés férfi kategória vándorkupáját idén újra alapították, melyet a család adott át a szilvásváradi férfi csapat részére.

x Hirdetés

Országos vetélkedőn hozták el a bronzérmet!

Holokauszt 80– a gyöngyösi zsidókra emlékeztek