Sikeres szezont zárt a kézilabda utánpótlás

Sikeres szezont zárt a Gyöngyösi Kézilabda Klub az utánpótlás tekintetében, több korosztályos csapat is az élvonalban szerepelt, kupa győzelmeket szereztek, ezen felül pedig válogatott játékost is adtak a Farkasok a szezonban. – számolt be hivatalos oldalán a klub.

x Hirdetés

A legkisebbek számára még csak szivaccsal zajlik a játék. A klub idén öt szivacsfesztivált rendezett, amely nagy élmény volt a gyerekeknek. Ezek a fesztiválok felvezetésként szolgálnak az U9-U10-es korosztály számára, akik szivacsbajnokságokban mérettették meg magukat. Itt még nem számolják a pontokat, a csapatokat pedig az általános iskolák adják, hatásuk a későbbiekre azonban óriási, jövőre például a tervek szerint két U11-es fiú edzőcsoportot is tud indítani az egyesület.

A lányok U11-U12-es csapata nagyon szép létszámmal és nagy fejlődést bemutatva abszolválták az idényt, ami annak tekintetében is fontos, hogy ők a szivacsot lecserélték bőrlabdára, az átállás pedig rejtegethet magában nehézségeket. Idényüket az Oros Kupán elért harmadik hellyel koronázták meg. Ugyanebben a korcsoportban a fiúk szintén sokat fejlődtek, a jövőre nézve pedig bizakodhatnak a Farkasok szurkolói, ugyanis, ez volt az egyik legnagyobb létszámú csoport, és bár nem számolják az eredményeket, az U11-esek veretlenül fejezték be a bajnokságot.

Az U13-U14-es lányok szezonja sajnos sok sérülést tartogatott magában, emiatt sokszor kellett kis létszámban kiállniuk a meccseken. Az eredmény tekintetében azonban ez szinte észrevehetetlen volt, a szezon végén pedig az Oros Kupán első helyet szereztek. A fiúk esetében az U13-as korcsoportban szintén sok volt a sérülés, ezen felül pedig mindössze három olyan játékos volt a csapatban, akik ebbe a korosztályba tartoztak, mindenki más fiatalabb volt egy évvel, ennek ellenére szépen teljesítettek a mérkőzéseken. Az U14-es csapat a régióban százszázalékosan szerepelt, Orosházáról kupagyőztesként tértek haza, a Pick Szeged és az Angyalföldi Sportiskolát is legyőzve lettek elsők, sokan pedig már az eggyel idősebb korosztályban is besegítettek.

A lányok U17-es csapata a harmadosztályú bajnokságban indult, és a negyedik helyen végzett. Óriási siker, hogy minden dobogós ellen szereztek pontot vagy pontokat szereztek a szezonban. U19-ben a lányok történelmi évet teljesítettek, ugyanis korábban soha nem volt még Gyöngyösön másodosztályú lány ifi csapat. Külön kiemelendő, hogy a hatodik helyen végeztek a bajnokságban, az előttünk zárt csapatok kivétel nélkül az NB II.-es felnőtt mezőnyben is játszanak.

U15-ben a fiúk az első osztály felsőházába jutottak, ezzel pedig az ország legjobbjai közé kerültek. Tavaly a felsőházban nem sikerült pontot szerezniük, idén azonban ugyanazok ellen a csapatok ellen már 12 pontot gyűjtöttek, vagyis hat győzelmet arattak, a fejlődés tehát egyértelmű. A csapat eredményei mellett fontos kitérni Szőke Szilárdra, aki bekerült a serdülő B válogatottba is. Az U16-os csapat szintén az első osztályban versenyzett, ahol a 12. helyen zártak. Nekik volt a legnehezebb dolguk, hiszen öt akadémiai és sok-sok nagy NB I.-es utánpótlásklub csapatával kellett megmérkőzniük.

Az U18-as csapat harmadik lett az első osztályú bajnokság keleti csoportjában, Zakhar Levente pedig gólkirály lett. Az eredményt tovább növeli, hogy nagyon sokan már az U20-as bajnokságban is szerepeltek, sőt többen 1-1 fordulóban akár kétszer 60 percet is játszottak. Az U20-as legények az ötödik helyen végeztek az első osztályú bajnokság keleti csoportjában. Sokszor játszottak kiélezett meccseket, volt, amikor az utolsó percekben tudták megnyerni a meccset. Ezen felül pedig több játékos már a felnőtt csapatban is bemutatkozhatott.

x Hirdetés

Harmadosztályig üldözték az autóst

Így kerülhető el az akár milliós bírság