Így kerülhető el az akár milliós bírság

Komoly bírságra számíthat az, aki nem veszi fel a kesztyűt a parlagfűvel szemben és nem intézkedik területe parlagfűmentesítéséről június 30-ig.

x Hirdetés

Az idei vonatkozó jogszabály szerint a „a földhasználó köteles az adott év június 30. napjáig az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt követően ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani”. Ezt helyszíni szemlékkel is ellenőrzik. A helyszíni ellenőrzést belterületen a jegyző, külterületen a kormányhivatal, mint ingatlanügyi hatóság végzi. Amennyiben a tulajdonos/földhasználó nem tesz eleget a parlagfű elleni védekezési kötelezettségének, bírsággal sújtható – olvasható a gyongyos.hu oldalon

A bírság mértéke a jogszabályban meghatározott szempontok alapján 15.000 Ft-tól 5.000.000 Ft-ig terjedhet. A közérdekű védekezés teljes költségét, az eljárás költségeit a földhasználó, földtulajdonos köteles megtéríteni. A költségek meg nem fizetésük esetén, adók módjára NAV által behajthatók – hívják fel a figyelmet.

x Hirdetés

Sikeres szezont zárt a kézilabda utánpótlás

Gyöngyösi iskolákat díjaztak a sportos kihívásban