Viharkárok eltakarításával telt a hétfő

Éjszakába nyúlóan zajlott a vasárnapi és hétfői viharok által okozott károk felszámolása országszerte – közölte a Országos Katasztrófavédelemi Főigazgatóság. Hétfőn összesen 931 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási központjaiba, Heves vármegyében pedig 21 alkalommal avatkoztak be a tűzoltók.

x Hirdetés

Heves vármegyében, húsz esetben fákat, ágakat kellett eltávolítani, Bükkszéken egy pincében összegyűlt esővíz szivattyúzására volt szükség. A legtöbb beavatkozás a bélapátfalvai és a pétervásárai járásban történt, a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók motoros láncfűrészekkel és kéziszerszámokkal távolították el az utakra, illetve ingatlanokra dőlt és veszélyesen megdőlt fákat.

Országosan a legtöbb helyszínre a Nógrád, a Győr-Moson-Sopron, a Borsod-Abaúj-Zemplén, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltókat riasztották. A vihar alatt a 29 tűzesetet és a 763 műszaki mentést összesen 840 hivatásos, 70 önkormányzati és 2 létesítményi egység, valamint 214 önkéntes tűzoltó egyesület kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 131 téves és 1 szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett az ügyeletekre. 

x Hirdetés

Állatbarát gyöngyösi óvodákat tüntettek ki

Időszakos lezárásra kell készülni